| Witamy ! |
|---|
|
|

nightman napisał(a):Jak zasysasz "ręcznie" membrame to przełącza czy nie?

mazurkas007 napisał(a):... średnica wewn 3,50....

monter69 napisał(a):Witam Załoga,
I teraz najciekawsze, zawory w komorze silnika jakby działają jednocześnie, czyli niebieski i biały wytwarzają podciśnienie a chyba powinno być że działają naprzemiennie (jeżeli jest inaczej proszę mnie sprostować)
co może być przyczyną takiej sytuacji ?

nightman napisał(a):monter69 napisał(a):Witam Załoga,
I teraz najciekawsze, zawory w komorze silnika jakby działają jednocześnie, czyli niebieski i biały wytwarzają podciśnienie a chyba powinno być że działają naprzemiennie (jeżeli jest inaczej proszę mnie sprostować)
co może być przyczyną takiej sytuacji ?
Czuj się sprostowany. zawory działają równocześnie oba.
Sprawdź:
- czy masz podciśnienie przed zaworami
- czy któryś się nie zawiesił ( DW40 działa cuda )
- jak nie ma podciśnienia, to sprawdź przelotke jednokierunkową czy się nie zatkała

monter69 napisał(a):-nie wiem, ale podciśnienie dają oba po włączeniu przycisku
monter69 napisał(a):-jak sprawdzić ewentualne zawieszenie zaworu?
monter69 napisał(a):-a gdyby to gdzie psiknąć? do zaworu?
monter69 napisał(a):-jeżeli oba działają, to zgodnie z fizyką obie siły ( w tym przypadku podciśnienie) się równoważą więc jak przesuwka ma się przesunąć ???
monter69 napisał(a):-logicznie powinny działać na zmianę

Willi napisał(a):Witam. Ja mam problem innego rodzaju.
Po wciśnięciu przycisku napędu 4x4 kontrolka miga wolno (normalnie), potem zaczyna szybko, słychać pstryksnie jakby jakiegoś przekaźnika, z okolicy dźwigni znany biegów i napęd już się nie załącza.

Po wciśnięciu przycisku napędu 4x4 kontrolka miga wolno (normalnie), potem zaczyna szybko, słychać pstryksnie jakby jakiegoś przekaźnika, z okolicy dźwigni znany biegów i napęd już się nie załącza.

Willi napisał(a):Nie można włączyć wogóle napędu a dzwignia reduktor zablokowana.

Semir napisał(a):Wystarczy parę ostatnich stron co pisał tupek
a tym bardziej nightman.
To powinno wystarczyć.

monter69 napisał(a):Generalnie-- no właśnie co mogło paść?

monter69 napisał(a):czy mimo że mryga lampka możesz przełączyć na 4H ?

Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości