s4e napisał(a):Smok daj przy samym dnie miski, ok 5mm od dna.
Aż taki dokładny to nie jestem

wolę dać 3cm i będzie zapas niż takie na styk.
W czwartek podłubałem...
zaślepiłem rurki idące z kolektorów(śruba,opaski, rurka gumowa). Służą do wtłaczania powietrza przez pompę powietrza(tzw odkurzacz) gdy silnik jest zimny, podobno chroni to katalizatory. Ja tego nie potrzebowałem

Jak widać przewód z pompy wspomagania do przekładni jest bardzo blisko koła pompy. Jest ok 1.5cm luzu więc powinno być OK. Ten przewód był dorabiany.
W obudowie filtra umieściłem czyjnik temp powietrza(strzałka). Przepływomierz z Omy nie pasował do filtra, więc wykręciłem element mierzący i wkręciłem go w obudowę przepływomierza z 2.2.
Podłączyłem puszkę dolotu. Nałożyć przewody gumowe na kolektor było męczące... przewody 55mm a w kolektorze 60mm, i między przepustnicami 8mm, a przewody ścianki 5mm + opaski
puszka prod.
blood

- zagięta rurka podłączona jest do silniczka krokowego
Jak widać jest na styk, nic się nie rusza itd, więc powinno być ok.
Podgiąłem też to mocowanie nad chłodnicą żeby lepiej trzymało chłodnicę z Omy. Chłodnica się nie rusza.
-- Dodano Pn 11 lut 2013 20:59:53 --
W piątek pojechałem delikatnie pospawać smok...oczywiście nie pasował później

w sobotę %%%%....niedziela regeneracja....
dziś walka ze smokiem. Prób było kilkanaście. Aż w końcu się udało chwycić spawem i pasuje! Więc wioo do spawacza w Chechle. chwycił spawem mocniej z powrotem do przymiarki i dalej pasuje! Więc zawiozłem mu wszystko i mi pospawał(10zł), sprawdził szczelność i jest podobno ok. Ja jeszcze sprawdzę szczelność, i umyję w benzynie dokładnie.
Jutro się okaże czy pasuje w całości. Od dna ma być ok 4cm.