Witamy ! |
---|
|
Kostek napisał(a):No to nagadaliście mi o tych nalewkach, że się już zaczynam trochę bać, ale jak już dojdą to postaram się napisać jaka waga i ile odważników poszło.Tak czy siak dzięki za informację i oczywiście, że uświadomiliście mi, że to nalewki są
. Przekonany byłem, że orginały, ale tak to jest jak się dokładnie nie czyta informacji.
Kostek napisał(a): ale jak już dojdą to postaram się napisać jaka waga i ile odważników poszło.
mpl napisał(a):Kostek napisał(a):No to nagadaliście mi o tych nalewkach, że się już zaczynam trochę bać, ale jak już dojdą to postaram się napisać jaka waga i ile odważników poszło.Tak czy siak dzięki za informację i oczywiście, że uświadomiliście mi, że to nalewki są
. Przekonany byłem, że orginały, ale tak to jest jak się dokładnie nie czyta informacji.
Zanim kupisz, pytaj na forum... zaoszczędzisz Sobie pomyłek ;]
Wszystkiego dobrego z oponami.
Ja nie dopytałem i:
31x10,50-15 to nie to samo co 255/75/R15 prawda? 255/75/R15 byłoby 30x9.5r15? Bo jeśli tak, to zbiedziłem i będę miał w moim Sporcie A 31x10,50-15 plus 255/75R15 na zapasie
Wookash napisał(a): jest 31/10.5/15 i drugi rozmiar 255/75/15
Wookash napisał(a):STRUNA napisał(a):255/75/R15 to 30/10/15
a 265/75/15 to 31/10.5/15
Nie zgodze sie u mnie na BFG AT albo na starych fuldach jest 31/10.5/15 i drugi rozmiar 255/75/15
oposs napisał(a):Wookash napisał(a): jest 31/10.5/15 i drugi rozmiar 255/75/15
To czy na oponie napisane tak czy inaczej o niczym nie swiadczy. Chcesz znac wielkosc opony? Kup calowke i zmierz sam
oposs napisał(a):Wookash napisał(a): jest 31/10.5/15 i drugi rozmiar 255/75/15
To czy na oponie napisane tak czy inaczej o niczym nie swiadczy. Chcesz znac wielkosc opony? Kup calowke i zmierz sam
krynek napisał(a):Ależ piep...cie , regenerowana INSA TURBO 31" była cięższa od opony fabrycznej bodajże 0.5 kg co przy bodajże dwudziestu kilku kilogramach masy własnej dawało naprawdę znikomą różnicę .Dodatkowo różnica w masie czterech kupionych opon rzędu kilku deko (!) nie pamiętam juz konkretnych danych ale największy ciężar odważników na stronie nie przekreczał 75gram (tolerancja na wyważarce ustawiona na 5 gram) i wszystkie opony wyciągnięte na "0". Opony regenerowane to dodatkowo opony ekologiczne, opony którym dano drugie życie - zrobiłem na MTekach tego typu ponad 100kkm i nie miałem żadnego kapcia ani innego problemu, jeździłem na MTkach zimą i latem - dzisiejsze nalewki to inna technologia niż jeszcze kilka lat temu kiedy odklejone karkasy i inne bąble to była norma więc doradzam najpierw pojeździc potem ferować wyroki; na pewno nie można polecić takiej opony do nowego audi Q7 czy innych wynalazków ale do frontery jak najbardziej się nada, lepsze nowe nalewki niz składany komplet z łysych używek różnych marek i do tego pytanie "czy lepsze dać na przód czy na tył?".Dodam jeszcze że największe problemy z wyważeniem miałem na 31" BFG AT ale to była jakaś wadliwa partia towaru na Polskę i wiele reklamacji w wielu serwisach - głośno o tym było na wielu forach.
To że teraz mam BFG MT świadczy tylko o tym że to była okazja jak je kupowałem nic innego bo w grę wchodziły jak zwykle ekologiczne opony regenerowane....
pozdr
szymon.ha napisał(a):Chciałem wiedzieć jakie opony maks można założyć do froty, najpier lift, przynajmniej 2 cale, no i może spoa, więc miejsce będzie, ale ile mosty wytrzymają. Bo znalazłem sklep gdzie bfg mt kosztuje 560 za sztukę 31 cali a 32 40zł drożej, więc lepiej większe kupić, ale o ile można?
janusz64 napisał(a):Ja mam szerokie 255.na teren dobre,ale na trasę rzuca po koleinach.
szymon.ha napisał(a):Chciałem wiedzieć jakie opony maks można założyć do froty, najpier lift, przynajmniej 2 cale, no i może spoa, więc miejsce będzie, ale ile mosty wytrzymają. Bo znalazłem sklep gdzie bfg mt kosztuje 560 za sztukę 31 cali a 32 40zł drożej, więc lepiej większe kupić, ale o ile można?
sylwian70 napisał(a):http://hankook.com.pl/index.php?products=product&prod_id=487 jakieś opinie? może ktoś wie jaka jest głębokość bieżnika w tej oponce.O głębokosć bieżnika wysłałem zapytania do kilku firm oponiarskich i brak odpowiedzi lub brak opon na magazynie i możliwości zmierzenia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości