oposs napisał(a):KM2?
tak KM2
co można powiedzieć?
Myślę że w dużej mierze kwestia nastawienia

Jeżeli kupujemy tą oponę z nastawieniem na to że ma robić w błocie po lusterka i porównujemy ją w tym wypadku z maxicrossem czy simexem to sorry, możemy poczuć się zawiedzeni

Ja kupiłem tą oponę z myślą głównie o wyprawie, i w tym wypadku sprawdzi się moim zdaniem doskonale. Chałas porównywalny z BFG AT, w błocie lepsza(od AT), więc mamy kompromis.
Jeżeli chodzi o chałas to głównym czynnikiem majacym wpływ na jego redukcję miał być chyba skład mieszanki. Jest ona dużo bardziej miękka od poprzednika. Rzeźba bieżnika też napewno się do tego przyczyniła.
Porównuję oponę do starego MT. To jeszcze nie czas zeby wyciagnac ostateczne wnioski.
Przy tak krótkim okresie użytkowania jedyne co mogę powiedzieć to że opona jest naprawde cicha jak na MT, w końcu da się na niej jeździć również po mokrym asflacie, niezapomniane figury jakie dało się kręcić na poprzedniku..., za wszystko inne zapłacisz kartą ma...
Jak kupicie tą oponę do codziennego użytku(teren, wyprawa, asfalt - z przyczyn naturalnych) nie będziecie zawiedzeni. W przeprawie? - fakt może się nie sprawdzić

, ale poprzednik też nie był liderem w tej dziedzinie

Jednoznaczne miny użytkowników KM tam gdzie simex czy maxicross jechał jak po czarnym mówiły wszystko w temacie
Ja na dzień dzisiejszy jestem zadowolony, może własnie ze względu na to że nie oczekiwałem po tej oponiee cudów. Tam gdzie Ona nie pomoże diff-lock nadrabia niedociągnięcia i jest fun