Witamy ! |
---|
|
brum napisał(a):No przecież wał jest przykręcony do skrzyni i mostu
Most nie napędza wału bo półoś jest rozłączona i się w mieście satelity kręcą. Skrzynia też nie napędza bo tryby nie są spięte.
axit napisał(a):Ja mam inne pytanie o napęd w II. To że po wciśnięciu przycisku pojawia sie napęd na przedniej osi to wiem ale chodzi mi dokładnie jak to się odbywa :
1. co zapina -zakładam że hydraulika,ale czy ktoś może mi dokładanie pokazać na fotce element który to robi? i za pośrednictwem czego?
Czy obroty na wejściu i wyjściu elementu zapinającego przód jest przełożenie 1:1
Odoll napisał(a):axit napisał(a):Ja mam inne pytanie o napęd w II. To że po wciśnięciu przycisku pojawia sie napęd na przedniej osi to wiem ale chodzi mi dokładnie jak to się odbywa :
1. co zapina -zakładam że hydraulika,ale czy ktoś może mi dokładanie pokazać na fotce element który to robi? i za pośrednictwem czego?
Czy obroty na wejściu i wyjściu elementu zapinającego przód jest przełożenie 1:1
Proste pytanie a Wy żeście tak to spartolili![]()
![]()
https://goo.gl/photos/wF5gfpmZSuqabn347
fota nr1 : Most z przesówką - z zaznaczonymi wejściami na podciśnienie w przesówce
fota nr2 : Przesówka - sterowana elektro pneumatycznym zaworem
fota nr3 : to do czego jest przykręcona przesówka z widoczną rozpientą półosią
fota nr4 : to samo co wyżej
fota nr5 : wszystko na wierzchu
fota nr6 : jak wyżej
fota nr7 : złożone - rozpięta półoś
fota nr8 : złożone - zapięta półoś
fota nr9 : jak wyżej
Przesówka dostaje ciśnienie z elektro pneumatycznego zaworu który dostaje prąd z guzika w kabinie i przesówa pierścień , ten jedyny elemęt co ma zęby w środkuktóry łączy póloś z kielichem i w ten sposób masz 4x4 .
prościej się nie da
axit napisał(a): Łochocho ale opisówka - jasno i czytelnie, niestety myślałem że to dziala inaczej.
Cuba napisał(a):No właśnie przy okazji ... "wpinał" się ktoś w silnik na reduktorze, żeby jeździć na 2L
Jake napisał(a):Huby albo zabieraki. Nigdy nie slyszalem by ktos na to mowil wybieraki xD
Cuba napisał(a):No właśnie przy okazji ... "wpinał" się ktoś w silnik na reduktorze, żeby jeździć na 2L
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość