Witamy ! |
---|
|
Piątas napisał(a):Próbował ktoś kiedyś wyginać rurki PCV na ciepło? Kupiłem dzisiaj za 12zł 2 metry rury 7,5cm i chcę spróbować to ogarnąć tak, żeby na zewnątrz auta nie było żadnych kolanek, trochę na wzór rury z Defendera. Kominek dokupię gotowca.
Słyszałem o motywie z nasypaniem do środka piasku, żeby przy wyginaniu zachować okrągły przekrój, ale jeszcze nie patrzyłem dokładnie jak się do tego zabrać, wszelkie rady mile widziane
Czas kupić kolanka i zrobić z tego zemstę hydraulika
Harnasavo napisał(a):A nie lepiej zamias szarej kibel rury dać plastikową rurę spadową - można do nich dostać kolanka, które maja kielich wchodzący we wnętrze rury. Trochę zamotalem ale po zmontowaniu całości nie widać łączenia rury z kolankiem. Można dostać rozmiary 70 i 50.
Z tym, że my tylko kominek mamy taki sam, bo u mnie rura jest metalowa. To noga od stołu, znaleziona w Leroy MerlinJJKILLER napisał(a):Jak nie masz kasy i chcesz zrobić za grosze to może zrób takim sposobem jak Ja albo Rzeuski: viewtopic.php?p=122531#p122531
Guma ma swoje zalety
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość