Witamy ! |
---|
|
kulczaswrz napisał(a):Raczej to nie wina pompki. Nie przyglądałem się im, wydawało mi się ze są takie same.2 raz w przeciągu 4 miechów zmieniam sprzęgło ale ono było dobre i jest tak jak wcześniej. Nie odbija pedału sprzęgła od razu, jakby go wsysalo. Wcześniemi ccyklu, jak wciskamy sprzęgło to dźwięk znikam tak jakby łożysko nie było dopiskiem było przez łapę. Teraz jest ciszej ale to wróci z czasem.
-- Dodano 31 sie 2015 17:14:23 --
Pompa sprzęgła w Frotce A 2.0 ma odpowietrznik czy tylko jest jeden przy wysprzęgliku?
kulczaswrz napisał(a):Też u Ciebie szarpało przy zmianie biegów, nie wysprzęglało?...
kulczaswrz napisał(a):...Okazało się że sprzęgło dobre, to wymieniłem pompke i jest dalej to samo tyle że sprzęgło bierze przy samej podłodze...
kulczaswrz napisał(a):... Mechanik akurat pompke montował i jak sam mówi wsadził identyko,..
M&J napisał(a):Dokładnie jak ja zawiozłem auto do mechanika który nie wiedział że jest tam odpowietrznik to męczyli się chyba z 2 godziny z odpowietrzaniem i się nie dało dobrze tego zrobić aż znaleźli ten na ścianie grodziowej i od razu się udało odpowietrzyć.
kulczaswrz napisał(a):M&J napisał(a):Dokładnie jak ja zawiozłem auto do mechanika który nie wiedział że jest tam odpowietrznik to męczyli się chyba z 2 godziny z odpowietrzaniem i się nie dało dobrze tego zrobić aż znaleźli ten na ścianie grodziowej i od razu się udało odpowietrzyć.
Widać ten drugi odpowietrznik spod auta? Mechanik mi to robił i nie widział go raczej bo mówił tylko o tym przy wysprzęgliku a po wymianie reparaturek na wysprzęgliku i ponownym odpowietrzeniu jest lepiej ale jeszcze to nie to i będę musiał znaleźć ten drugi, o ile jest.
kulczaswrz napisał(a):Szedłem po przewodzie i natrafiłem na ustrojstwo z jakby kalamitką?
http://ifotos.pl/zobacz/201509071_spepnxe.jpg
cinek1983059 napisał(a):ta "kalamitka" to właśnie odpowietrznik
Łukasz12502 napisał(a):mam pytanie do szanownego forum.ma ktoś z was pompę sprzęgła firmy TRW w swoim aucie?ja kupiłem w kwietniu nówkę akurat z tej firmy mieli(ponoć dobra firma) i wytrzymała około 2tyś km,poszła do reklamacji,dali nową i znów po około 2,5tyś km wczoraj mi padła![]()
.wogule ciśnienia nierobi,pedał luźno chodzi.odpowietrzyć się nieda.pierwsza padła prawie 200km od domu i myślałem że wyjdę z siebie wtedy,druga wczoraj na szczęście za bramą.i to bez ostrzeżenia pada bo wciskam sprzęgło i
na szczęście mam starą w garażu i po 40minutach auto znów jeździ.tak że nie wiem czy to jakiś badziew to TRW czy ja trafiłem na jakieś felerne akurat.
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości