jrzeuski napisał(a):Myślę, że najlepiej od Laplanderaadrianee36 napisał(a):ale co z 2.0 i tymi mega mocnymi mostami ?Mocne i przełożenie takie, że 2.0 powinien sobie poradzić
Widziałem taka na alegro kiedyś

Witamy ! |
---|
|
jrzeuski napisał(a):Myślę, że najlepiej od Laplanderaadrianee36 napisał(a):ale co z 2.0 i tymi mega mocnymi mostami ?Mocne i przełożenie takie, że 2.0 powinien sobie poradzić
jrzeuski napisał(a):Głównym problemem z oponami >32" jest to, że ocierają przy progach a na to BL ani inne wyprofilowanie w Sporcie nic nie pomaga. ..
kiel1111 napisał(a):Moja Frotka stoi teraz na 31x10,50 r15. Opony są do wymiany na wczoraj, znalazłem niedrogo BF GOODRICH AT 30x9,5 R15.
Czy różnica w szerokości opony (26 mm) będzie dla mnie odczuwalna (dopiero zaczynam przygodę)
W sensie czy Frotka będzie trochę żywsza na asfalcie i czy będzie dużo gorzej w terenie?
Z góry dziękować
jrzeuski napisał(a):Semir napisał(a):
No i trzeba pamiętać, że 5.13 nie ma na co wymienić, żeby most był wytrzymalszy, więc trzeba zejść z przełożeniem a to tylko pogarsza kwestię możliwej wielkości kół.
s4e napisał(a):Przełożenie 5.125 ma patrol K260 z motorem 2.8 wolnossącym. Dziękuję, dobranoc.
s4e napisał(a):jrzeuski napisał(a):
Semir napisał(a):
No i trzeba pamiętać, że 5.13 nie ma na co wymienić, żeby most był wytrzymalszy, więc trzeba zejść z przełożeniem a to tylko pogarsza kwestię możliwej wielkości kół.
jrzeuski napisał(a):No właśnie o definicję tego śmigania chodzi. Rozpędzić się na asfalcie i do 150 pewnie się da, ale ile minut to potrwa w takich butach? A w terenie każdy podjazd na reduktorze na pierwszym biegu i to z rozpędu. Zapomnij o technicznej jeździe, bo elastyczności nie ma żadnej. Wszystko atakujesz pełnym butem z nadzieją, że koła nie zatrzymają silnika. Przez błoto słabo, bo silnik nie daje rady kręcić kołami na tyle szybko, żeby się opony oczyszczały. W piasku to już w ogóle zapomnij, że obrócisz kołami jak się wryjesz. Jedynie uda się sprzęgło spalić. I to ma być śmiganie? 31" MT to optimum dla Sporta 2.0. 32" jeszcze obleci. Więcej to już tylko na bulwar i żeby bojowo na parkingu wyglądał. Chyba, żeby AT założyć to silnik ma szansę sobie poradzić, bo i tak nie ma czym kopać a w błocie się od razu zakleją i przestaną przeszkadzać silnikowi
No i trzeba pamiętać, że 5.13 nie ma na co wymienić, żeby most był wytrzymalszy, więc trzeba zejść z przełożeniem a to tylko pogarsza kwestię możliwej wielkości kół. Zaspawanie przodu wykończy z kolei półosie, ale zanim to nastąpi trochę się uda pobawić.
vaxel napisał(a):czy opona 245/75/16 mieści się bez żadnych przeróbek na tylnej klapie w B Longu ? Oczywiście bez plastikowej osłony.
szymon.ha napisał(a):Powie mi ktoś jaka jest różnica między bfg mud terrain a bfg radial mud terrain?
yuby194 napisał(a):Ale pewnie Tobie chodzi o otwieranie tylnej szyby?
RudeBoy napisał(a):szymon.ha napisał(a):Powie mi ktoś jaka jest różnica między bfg mud terrain a bfg radial mud terrain?
te z napisem radial to mają tak lekko licząc ze 12 lat
vaxel napisał(a):yuby194 napisał(a):Ale pewnie Tobie chodzi o otwieranie tylnej szyby?
Tak, chociaż wydaje się, że tam miejsca jest dość. Zderzak z tym wyżłobieniem na koło jest taki sam w Sporcie i Longu ? Dzięki za fotki, chętnie zobaczę takie z Longiem
szymon.ha napisał(a):No to wiadomo, tak z ciekawości pytałęm, bo widziałem gdzieś taką oponę.
drech napisał(a):Bez podcinania błotników nie wejdzie. Max dla B bez cięcia błotników to 245/75R16 lub 265/70R16 czyli 30,5", a 235/85R16 to prawie 32".
drech napisał(a):Bez podcinania błotników nie wejdzie. Max dla B bez cięcia błotników to 245/75R16 lub 265/70R16 czyli 30,5", a 235/85R16 to prawie 32".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości