| Witamy ! |
|---|
|
|

lychasc napisał(a):Sprawdź kompresje
pawel2910 napisał(a):Jak najlepiej sprawdzić ten elektrozawór? I czy jak jest zacięty to na ciepłym będzie różnica? Bo kurcze jak go podgrzeje grzałką to odpala.
Jak to sprawdzałeś?pawel2910 napisał(a):świece grzeją

jrzeuski napisał(a):Jak to sprawdzałeś?pawel2910 napisał(a):świece grzeją

broda napisał(a):To nawet chyba ja opisywałem ten problem sprawdź kolego w moich postach masz tam dokładnie opisane jak usunąć wyciek przy dźwigience przyspieszenia gazu

socube napisał(a):Cześć podepnę się również do problemu ;-p. U mnie nie jest tak drastycznie jak u kolegów, ale jak auto mi postoi np. przez noc to rano muszę podgrzać 3x świece żeby mi Froncia odpaliła. Oczywiście po takim podgrzaniu odpala po 3s kręcenia ;-/. Jeżdżę również Land Roverem Discovery 1 i tam nawet świec do połowy nie trzeba grzać żeby auto odpaliło. Macie może jakieś pomysły, co może być przyczyną takiego odpalania?
Frontera 2.3 TD
Filtr Paliwa Nowy
Paliwo normalnie nie bio ;-p

socube napisał(a):A to nie wiedziałem, że jeszcze grzeje jak kontrolka zgaśnie ;-p zawsze coś się człowiek dowie. Grzeję puki kontrolka nie zgaśnie, wypróbuje rano poczekać trochę dłużej. BTW a w tym silniku 2.3 Jest jakiś system dogrzewania świeć tz. Jak jest zimny i odpali to świecę grzeją jeszcze przeje jakiś czas? Bo czasem jak odpalę na zimnym to mi jeszcze przez ok. 30s mruga kontrolka świec.
Albo przekaźnik świruje.Komand napisał(a):Mruganie kontrolki świec oznacza prawdopodobną usterkę którejś ze świec.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości