Witamy ! |
---|
|
Wyjąłeś dyfer z B i zapakowałeś do gruchy z A? Pasowałnightman napisał(a):Wyjąłem więc standardowy dyferek jak był / jest całkiem sprawny i zamontowałem mu kolegę zaczerpniętego z B 2.2 DTL czy jakoś tak. Swap przebiegał bez problemów i sprawdza się do dziś.
Nasadka 22 z tym, że gwarancji sukcesu to nie daje, bo może zacząć się obracać nakrętka. Dostanie się do niej bez cięcia blachy mostu (albo ramynightman napisał(a):A propos odkręcania to dobry klucz z bodaj 30 cm nasadką, metr rury i kanał ... bez kanału to sadomaso.
jrzeuski napisał(a):[Wyjąłeś dyfer z B i zapakowałeś do gruchy z A? Pasował![]()
![]()
![]()
Most != dyfernightman napisał(a):jrzeuski napisał(a):[Wyjąłeś dyfer z B i zapakowałeś do gruchy z A? Pasował![]()
![]()
![]()
Ty master, bo sobie pomyślę... Gdzie napisałem że wyjąłem to z gruchy - kolejny czytający ze zrozumieniem.
bloodsuckin napisał(a): Btw. Przełożenie w moście można sprawdzić bez rozbierania. Wystarczy przekręcić wałem dla przykładu 41 razy, gdzie koło powinno się obrócić 9 razy co daje nam przełożenie 41:9 = ~4,56.
Jest jeszcze taki myk, że koło będzie się obracać 2 razy szybciej? jeśli kręci się tylko 1 koło. (dokładnie nie pamiętam jak to było, ale po włączeniu blokady wyliczenia były takie jak miały być).
bloodsuckin napisał(a):Jest jeszcze taki myk, że koło będzie się obracać 2 razy szybciej? jeśli kręci się tylko 1 koło. (dokładnie nie pamiętam jak to było, ale po włączeniu blokady wyliczenia były takie jak miały być).
wira napisał(a): Kielichy mam średnicy 75mm więc chyba tylko takie były w B 2.2dti. czy były też te mniejsze 70mm?
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości