Witamy !

Koniec off-roadu przeprawowego w Polsce?

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Koniec off-roadu przeprawowego w Polsce?

Postprzez wikked » 07 mar 2013 20:45:52

RudeBoy napisał(a): Nie biorę udziału w imprezach typu Magam, czy Puchar co nie znaczy, że mnie to nie interesuje i martwi mnie to, że jesteśmy na drodze do zabicia tego sportu w PL. Sportu, który przez lata nieźle się rozwinął.

Te decyzje mogą pociągnąć za sobą to, że przestanie się organizować również te imprezy, które akurat mnie interesują czyli turystyka off-roadowa.

I martwi mnie to, że robiąc samemu imprezę turystyczną nie będę mógł tego zrobić legalnie... Więc pewno jej nie zrobię...

Wy macie to w dupie i uprawiacie piractwo off-roadowe ale ja nie. Od dawna duchem i ciałem wspieram ideę Tread Lightly.
Ale kiedyś będziesz miał pecha... i brum też pecha mieć może. Tak jak 3 gości z krk którzy w grudniu zapłacili nie po 500zł a duuuuużo duuuużo więcej...

Ależ skąd Skarbie tyle jadu w Twojej wypowiedzi. Zacznijmy od początku.
Na Magam i Puchar to możesz się wybrać turystycznie na lożę szyderców bo wpisowe było prawie połową wartości Twojej fury- to po pierwsze.
Piszę, bo w terminie zlotu masz wesele i biadolisz, a pisałeś że na takie spędy się nie wybierasz więc po co to- to po drugie.
Nie jeździsz na rajdy przeprawowe więc po co biadolisz- to po trzecie.
Imprezy były, są i będą bo organizatorzy jakoś dają radę i ..... nie bedę ukrywał wisi mi jak oni to robią. Ja jadę i przy kontroli Policji okazuję kartę przejazdu czy inną cholerę i puszczają mnie wolno - tu bardzo przykro mi że Cię rozczarowałem
Organizuj sobie jazdy wokół komina i baw się dobrze. Drogi gminne są w takim stanie że zawsze znajdziesz coś dla siebie. Nie rzucaj się bo się roztrzęsiesz i kto do Rumunii ICH poprowadzi ;)
Ja jeśli jadę to jadę na imprezę zorganizowaną za którą płacę. Spotkasz mnie w Kokotowie albo Hebdowie, u Wojtka na łące, albo u Przemka w Miękini na przejazdach na dziko- tylko tam (chodź ostatnio też rzadko).
"Rudy" nie denerwuj się tylko zwracaj uwagę co piszesz i trzymaj się ustalonej wersji :boss:

p.s. Dawid ten wczesniejszy post jak się już pewnie zorientowałeś nie był do Ciebie :beer:
wikked

Postprzez brum » 07 mar 2013 20:53:47

wiem wiem :>:

-- Dodano Cz 07 mar 2013 20:55:34 --

RudeBoy napisał(a):Wy macie to w dupie i uprawiacie piractwo off-roadowe ale ja nie. Od dawna duchem i ciałem wspieram ideę Tread Lightly.

się przyczepie bo Wiktor mi to nasunął :mrgreen: ale w miękini, u Wojtka itd to pełny legal jest z jadą po lasach? A jeździsz tam :P
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez lysy » 07 mar 2013 20:59:22

Podajcie jeszcze adres i punkt GPS......
Rower
lysy
Mega Troll

Pochwały: 10
Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez wikked » 07 mar 2013 21:01:14

brum napisał(a):
RudeBoy napisał(a):Wy macie to w dupie i uprawiacie piractwo off-roadowe ale ja nie. Od dawna duchem i ciałem wspieram ideę Tread Lightly.

się przyczepie bo Wiktor mi to nasunął :mrgreen: ale w miękini, u Wojtka itd to pełny legal jest z jadą po lasach? A jeździsz tam :P

W sumie to mi to trochę wisi, bo ja tak jakoś sie ogólnie mało przejmuje pierdołami :D
wikked

Postprzez brum » 07 mar 2013 21:03:39

ja w tym temacie też mało.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Postprzez adrianee36 » 07 mar 2013 21:04:58

Obrazek

jak dzieci...
adrianee36
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 3
Pochwały: 9

Postprzez wikked » 07 mar 2013 21:07:46

adrianee36 napisał(a):Obrazek

jak dzieci...

No co Ty?! Fajnie. Popieprzyć bez sensu to sens tego działu :boss:
wikked

Postprzez przemia » 07 mar 2013 21:09:37

Pomijając meritum większość terenów w Miękini nie należy do lasów.

pozdrawiam
Przemek
przemia
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 16
Województwo: Świętokrzyskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez RudeBoy » 07 mar 2013 21:10:12

wikked napisał(a):Na Magam i Puchar to możesz się wybrać turystycznie na lożę szyderców bo wpisowe było prawie połową wartości Twojej fury- to po pierwsze.

Wiedziałem że się do tego przXXXebiesz :D Bo nic innego nie potrafisz tylko się przXXXjebać.

wikked napisał(a):Piszę, bo w terminie zlotu masz wesele i biadolisz, a pisałeś że na takie spędy się nie wybierasz więc po co to- to po drugie.

No bo pojechał bym się napić piwa.. spokojnie nie z Tobą...

wikked napisał(a):Nie jeździsz na rajdy przeprawowe więc po co biadolisz- to po trzecie.

Na rajdy przeprawowe jeździłem w wieku lat 19-25 takim gównem jak Gaz-69, Uaz... świetnie się bawiłem!

wikked napisał(a):Imprezy były, są i będą bo organizatorzy jakoś dają radę i ..... nie bedę ukrywał wisi mi jak oni to robią. Ja jadę i przy kontroli Policji okazuję kartę przejazdu czy inną cholerę i puszczają mnie wolno - tu bardzo przykro mi że Cię rozczarowałem

Nie ogarniasz człowieku, że właśnie się to zmienia?? Że niby czym mnie rozczarowałeś?

wikked napisał(a):Organizuj sobie jazdy wokół komina i baw się dobrze. Drogi gminne są w takim stanie że zawsze znajdziesz coś dla siebie. Nie rzucaj się bo się roztrzęsiesz i kto do Rumunii ICH poprowadzi ;)

Nie organizuje, żadnych imprez wokół komina to raz a dwa to w przeciwieństwie do Ciebie chyba częściej zjeżdżam z czarnego niż Ty.
heh... rozumie, że Tobie nie dorastam do pięt bo Ty jesteś kozak i ciężko Ci znaleźć coś na miarę Twoich potrzeb.

wikked napisał(a):Ja jeśli jadę to jadę na imprezę zorganizowaną za którą płacę. Spotkasz mnie w Kokotowie albo Hebdowie, u Wojtka na łące, albo u Przemka w Miękini na przejazdach na dziko- tylko tam (chodź ostatnio też rzadko).

No widać, że kiepsko z percepcją słowa pisanego u Ciebie ale nie będę wymagał... Jak tych imprez nie będzie to będziesz mógł zapłacić co najwyżej za wstęp na striptiz.
No jakoś przez ostatnie 2 lata nigdzie Cię nie spotkałem...

wikked napisał(a):"Rudy" nie denerwuj się tylko zwracaj uwagę co piszesz i trzymaj się ustalonej wersji :boss:

Tak wołaj do swojego kota a nie do mnie.
Ostatnia rzecz jaką udało by Ci się zrobić to mnie zdenerwować :) Sikam ciepłym moczem na Twoje gadanie.

-- Dodano 07 mar 2013 21:11:57 --

przemia napisał(a):Pomijając meritum większość terenów w Miękini nie należy do lasów.

No i gitara bo teren zacny :>:
Grzechu

I would rather push my Land Rover than drive a jeep
jest Land Rover Discovery II Td5 - miłość przyjdzie z czasem
była Frontera B Sport 2.2dti - lift 3" + BL 1" BFG MT KM2 32", stal, winch, osłony i inne fanty
RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 21
Pochwały: 91
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez wikked » 07 mar 2013 21:17:35

Ałć, prawie zabolało. Szczerze przyznam, że myślałem ze bardziej pociśniesz. Wiesz, za tego "Rudego" to sie nie obrażaj bo .... w sumie nie masz za bardzo o co- przecież jesteś Rudy i do tego Boy- to był Twój wybór.
Piwko nie ze mną- cholera czy jak pójdę do programu "Wybacz mi" to mi wybaczysz?. Ja tak strasznie chciałem z Tobą browara wypić....
Z tym kozakiem hihihihi, jaki ze mnie kozak jak nie jeżdżę- golas, gołodupiec, to lepsze określenie.
p.s. nie denerwuj się tak bardzo. :boss:
wikked

Postprzez RudeBoy » 07 mar 2013 21:20:19

nie denerwuje się wcalę :)
I gdybyś jeździł gdzieś to byś wiedział że nie jestem rudy. Ale Ty pewnie zamiast angielskiego w szkole miałeś mandżurski :D
A pomimo kaprawego wesele może zaglądnę na ten "Wasz zlot" w piątek choć piwko wypić.
Grzechu

była Frontera B Sport 2.2dti - lift 3" + BL 1" BFG MT KM2 32", stal, winch, osłony i inne fanty
RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez adrianee36 » 07 mar 2013 21:21:44

jak tak cie czytam wikked ... to sobie mysle ze ty z huty jestes...
adrianee36
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 3
Pochwały: 9

Postprzez brum » 07 mar 2013 21:22:19

psujecie temat :D
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Postprzez wikked » 07 mar 2013 21:23:31

W szkole miałem rosyjski, wiesz "bóg wsjegda budiet sonce...." i nie mów Wasz zlot tylko Nasz, bo przecież utożsamiasz się z tym całym tałatajstwem, wiesz ja, łysy i parę innych gnid forumowych :boss:
wikked

Postprzez bloodsuckin » 07 mar 2013 21:23:45

bloodsuckin
Fanatyk Ekstremalny
Fanatyk Ekstremalny

Obrazki: 6
Pochwały: 3
Województwo: Wielkopolskie

Postprzez wikked » 07 mar 2013 21:29:35

bloodsuckin napisał(a):http://youtu.be/KbjhbqvIjRY Janek? :mrgreen:

Zarąbiste !!!!!!
wikked

Postprzez RudeBoy » 07 mar 2013 21:43:19

wikked napisał(a):W szkole miałem rosyjski, wiesz "bóg wsjegda budiet sonce...." i nie mów Wasz zlot tylko Nasz, bo przecież utożsamiasz się z tym całym tałatajstwem, wiesz ja, łysy i parę innych gnid forumowych :boss:

No też miałem rosyjski w podstawówce i żałuję, że się nie przykładałem. Piękny język...

No widzisz... Jednak wolę towarzystwo tych forumowych gnid :) niż wiejskie wesele...

-- Dodano 07 mar 2013 21:44:12 --

bloodsuckin napisał(a):http://youtu.be/KbjhbqvIjRY Janek? :mrgreen:

no zacne jest :>:
Grzechu

RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez wikked » 07 mar 2013 22:21:26

tak przy okazji tego gaza to masz tego z wkręcanymi półosiami?? Za...biście mi sie kiedyś taki marzył...
wikked

Postprzez RudeBoy » 07 mar 2013 22:24:05

wikked napisał(a):tak przy okazji tego gaza to masz tego z wkręcanymi półosiami?? Za...biście mi sie kiedyś taki marzył...

Znaczy się masz na myśli sprzęgiełka manualne w formie pokrętki wkręcanej imbusem? :)

To tak.
Grzechu

RudeBoy
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez wikked » 08 mar 2013 08:03:49

oposs napisał(a):Uprasza się o spokój

teraz??
wikked

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HydePark