Witamy ! |
---|
|
adek napisał(a):Witam
Ja mam 2,3 bar bo przegapiłem sprawdzenie zbieżności i zjechało mi jedną stronę, a na zamianę miejscami jest za późno
gpanasiuk napisał(a):Kupiłem komplet Goodyear Wrangler AT/R w rozmiarze 265/70R15. Czy ktoś użytkował te opony? Czy to dobry wybór?
Pozdrawiam
Lady_Killer napisał(a):Stabros napisał(a):Chyba założę nowy wątek.
A władny go usuniena to samo Ci wyjdzie
JJKILLER napisał(a):Lady_Killer napisał(a):Stabros napisał(a):Chyba założę nowy wątek.
A władny go usuniena to samo Ci wyjdzie
A Ja Ci napiszę "Taki wątek już istnieje i tam pytaj beż robienia dodatkowego bałaganu z wątkami." a Konik "Było - temat do zamknięcia i usunięcia" I nowy wątek zniknie
a nie Ranger, więc ten bieżnik podchodzi bardziej pod zimówkę niż AT, więc AT będzie minimalnie głośniejszy, ale na tyle że jak się nie wsłuchasz to różnicy nie zauważysz. BFG AT w rozmiarze np. 30"x9.5 R16 lub 31"x10.5" R16, są idealnym kompromisem na Twoje wymagania, czyli całoroczna, dobra na czarnym i poza nim, w mokrym sobie poradzi (w granicach zdrowego rozsądku), na szutrach czy w piachu jest rewelacyjna i szybko jej swoim stylem jazdy nie zarżniesz, jak na oponę "terenową" jest cicha, a dzięki rozmiarowi 31" autko dostanie nieco bardziej terenowego wyglądu przy prawie takim samym spalaniu jak miałeś dotychczas (mi wzrosło ok 1L na ok 250km)Kupiłem auto z oponami Insa Turbo Mountain
RudeBoy napisał(a):W tej chwili masz INSA Ranger czyli OPONY REGENEROWANE.
...
WRANGLER ATR i WRANGLER AT/SA sobie daruj
JJKILLER napisał(a):... BFG AT w rozmiarze np. 30"x9.5 R16 lub 31"x10.5" R16, są idealnym kompromisem ... a dzięki rozmiarowi 31" autko dostanie nieco bardziej terenowego wyglądu ...
Stabros napisał(a):
Teraz mam Insa Turbo Mountain (sory jeśli głupio napisałem i przez to źle mnie zrozumiałeś).
A tak przy okazji wydaje mi się że Insa Turbo Ranger na stronie producenta są reklamowane jako nowe. Czy się mylę?
Trzeci napisał(a):Kupuj BFG AT lub za większą kasę Goodyear Wrangler Duratrac. Mają nawet oznaczenie M+S czyli zimą w UE tez pojeździsz.
Zakup jest na kilka i posłużą ci dobrze spełniając Twoje wymagania.
Rozmiar nie nadwyręży frotki tylko bardziej portfel....![]()
![]()
Stabros napisał(a):JJKILLER napisał(a):... BFG AT w rozmiarze np. 30"x9.5 R16 lub 31"x10.5" R16, są idealnym kompromisem ... a dzięki rozmiarowi 31" autko dostanie nieco bardziej terenowego wyglądu ...
Jeśli chodzi o ten większy rozmiar niż mój to poza wyglądem co się jeszcze zmieni?
- Po pierwsze nie chciał bym szkodzić sobie (tzn. Fronterze). Czy to nie wpłynie negatywnie na auto coś nadwyrężając? (troszkę większe spalanie przeżyję)
- Po drugie jakie są jeszcze inne zalety? (poza wyglądem, który oczywiście jest ważny) Czy poprawi się np. sprawność auta poza asfaltem lub auto będzie lepiej jeździć? Czy w ogóle zauważę różnicę?
Trzeci napisał(a):No chłopie pojechałeś, nigdzie nie napisałem że M+S to zimówka ale:
M+S - Mud and Snow
Oznaczenie opony przeznaczonej do poruszania się po błocie, śniegu, jak i mokrej nawierzchni. Opony oznaczone symbolem M+S często traktowane są jako zimowe, jednak nie do końca jest to prawidłowa interpretacja. Oznaczenie M+S odnosi się raczej do opon wielosezonowych, niż stricte zimowych.
W Niemczech musisz mieć M+S podczas kalendarzowej zimy lub oznaczone znaczkiem góry z płatkami śniegu. M+S to minimum jak mnie kontrolowali.
Jeżeli złapią Cie zimą bez takich opon to masz 40 Euro a jak spowodujesz blokadę ruchu to nawet 80.
Całość tutaj: http://www.wiatrak.nl/12240/obowiazek-o ... -niemczech .
JJKILLER napisał(a):szerokości kapcia masz lepsze prowadzenie na....śniegu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości