Witamy !

Przygarnij psiaka! Fundacja Niechciane i Zapomniane

Rozmowy na wszystkie tematy

Przygarnij psiaka! Fundacja Niechciane i Zapomniane

Postprzez kowal_ldz » 17 sty 2012 15:46:11

Witam. Może temat nie dotyczy frotki ale... Jakiś czas temu przygarnąłem psiaka od Fundacji Niechciane i Zapomniane. Był w kiepskim stanie ale fundacja pomogła mi wyprowadzić go na dobrą drogę. Teraz psina cieszy się nowym domem, zdrowiem i towarzyszy mi cały czas ;)

Fundacja Niechciane i Zapomniane przejęła ostatnio masę piesków z interwencji z sieradzkiej "hodowli", dla których szukają domów. Podaje linka do bloga w którym zdali relację z interwencji: pseudo hodowla
W odebranych psa dominują małe rasy, ale można spotkać także goldena czy labladora.
pseudo hodowla - metamorfoza

Może ktoś z was akurat szuka dla siebie czworonoga, bądź ten temat zachęci go do adopcji lub pomocy. Fundacja posiada psy, koty a nawet konie ;) Zachęcam do pomocy w formie adopcji, domu tymczasowego, oddania 1% podatku z PITów czy przelewu - każda złotówka jest ważna i mile widziana.

W razie pytań na stronie fundacji jest kontakt ale chętnie i ja udzielę odpowiedzi ;)
kowal_ldz

Re: Przygarnij psiaka! Fundacja Niechciane i Zapomniane

Postprzez FROTERKA » 17 sty 2012 18:35:20

Ja już mam dwa psy i trzy koty ale 1% chętnie przekażę.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez kowal_ldz » 17 sty 2012 19:11:44

z góry dziękuję, jest to naprawdę duzo :wink:
kowal_ldz

Postprzez FROTERKA » 17 sty 2012 19:33:28

kowal_ldz napisał(a): jest to naprawdę duzo :wink:

eeeee, aż tak dużo nie zarabiam :mrgreen:

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez kowal_ldz » 17 sty 2012 19:55:31

ziarnko do ziarnka i ... chociaz Urząd Skarbowy nie skorzysta ;)
kowal_ldz

Postprzez Odoll » 17 sty 2012 22:30:40

kowal_ldz napisał(a): chociaz Urząd Skarbowy nie skorzysta ;)

Co wy tacy anty do skarbówki ?? Ja wiem że każdy by chciał 2 grecję tz. za nic nie płacić a wszystko mieć .
Skarbówka sobie nie bierze (no może troche tak) tylko dla państwa czyli kupy darmozjadów w wawie i jak coś spadnie ze stołu to podzielą na policję ,pogotowie , szkoły , straż i.t.p.
I wiecie co wam powiem : jakimś cudem starcza . Odpukać straży wzywać nie musiałem ale jak wezwałem karetkę - zaraz była , jak sam trafiłem do szpitala , operację zrobili bez dawania w łapę ,moja żona tak samo - życie jej uratowali w szpitalu , przychodnię mam na osiedlu bezpłatną i do specjalisty to max tydzień czekałem ( i to tylko dla tego że 1x w tygodniu przyjmuje a ja przyszedłem akurat w ten dzień jak już skończył ) , jak wezwałem policję - zaraz była ( skutecznie załatwili problem ) , dziecko do szkoły chodzi - chodzi i to całkiem fajnej , dobrze wyposażonej , nauczyciele interesują się dziećmi - jak jest problem dzwonią bo tak być powinno.
Nie będę się rozpisywał o całej budżetówce bo nie o to chodzi , Podatki najzwyczajniej w świecie trzeba płacić żeby to wszystko mieć , cieszcie się że nie mieszkacie w szwecji , tam to mają dopiero podatki . Pewnie można by to lepiej podzielić ale na to to ja już trochę nie teges , od tego są ci w Wawie , ale takich jak oni to mają wszyscy w cywilizowanych krajach ( demokratycznych ? ) , ktoś musi rządzić i ktoś musi to dzielić i wszędzie co jakiś czas jakieś brudy wyłażą :(
Wiem że tym postem wywołam burzę bo zaraz ktoś "skrzywdzony" przez państwo polskie napisze oburzony : A ja to , a ja tamto , a ja sramto i dlaczego , A WŁAŚNIE DLATEGO ŻEBY MIEĆ TO WSZYSTKO O CZYM PISAŁEM WYŻEJ BO TO KOSZTUJE i właśnie z naszych podatków jest opłacane.

P.S. swój 1% też oddają osobie potrzebującej , nie jestem przeciwny tej formie oddawania 1% podatku tylko takiej krótkowzroczności .
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Województwo: Pomorskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez FROTERKA » 18 sty 2012 10:11:58

Odoll napisał(a):Pewnie można by to lepiej podzielić ale na to to ja już trochę nie teges , od tego są ci w Wawie

Ale czy musi ich być aż tylu??? Podatki płacę uczciwie, ale kilka lat oddawania 1% podatku wykazało, że ludzie decydując samodzielnie robią to lepiej niż instytucje, nawet te, które są do tego powołane.
Ale to :offtopic:

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez marcin » 19 sty 2012 01:10:43

FROTERKA napisał(a):Ale czy musi ich być aż tylu??? ...

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,88 ... yjska.html
niestety musi
Była Legalna Front(i)era ;)
Jest Long 2.2 benzyna + LPG
Piszę poprawnie
marcin
Fanatyk Ekstremalny
Fanatyk Ekstremalny

Obrazki: 59
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez kowal_ldz » 12 lut 2012 19:22:49

pozostawmy już temat US. przypominam, że temat dotyczy bezdomnych zwierząt

-- Dodano N 12 lut 2012 19:22:49 --

w związku ze zbliżającym się terminem rozliczania PITów przypominam osobom nieobojętnym na los porzuconych zwierząt o przekazaniu 1% ;)

z drugiej strony, jako opiekun jednego z psów fundacji proszę o pomoc w zrealizowaniu operacji

http://allegro.pl/charytatywna-odys-zbi ... 72227.html
kowal_ldz

Postprzez Zula » 12 lut 2012 21:46:16

Serce mi pęka, jak widzę te wszystkie chodzące nieszczęścia, które kiedyś komuś za bardzo zaufały... :stop:
Sama długi czas byłam wolontariuszką w krakowskim schronisku i wiem, że nie jest lekko. Psów bezdomnych jest dużo, większość z nich nie ma szans na adopcję, bo stare, nierasowe, chore albo po przejściach. Gdybym tylko mogła przygarnęła bym jakiegoś futrzaka, ale w centrum miasta, z 40 centymetrowym trawniczkiem pod murem i bez zieleni w okolicy nie ma się na co porywać, bo to nie są warunki dla psa.
Dlatego jak będę oddawać 1% to na pewno na bezdomne zwierzęta. Należy im się, bo to ludzie je skrzywdzili, a one nie miały się jak bronić. :(
ROSES ARE RED, MUD IS BROWN
WINDOWS UP, PEDAL DOWN!

Obrazek :mrgreen:
Zula
Moderator
Moderator

Obrazki: 5
Pochwały: 6

Postprzez kowal_ldz » 12 lut 2012 22:09:34

a ile jest zwierząt dla których lepiej by było być bezdomnymi zamiast zostać u swoich obecnych właścicieli... wtedy trzeba interweniować.
na szczęście co raz więcej jest fundacji i ludzi walczących o dobro tych wszystkich stworzeń. sam dziś pożegnałem jednego psiaka i zrobię co mogę, aby jego miejsce zajął najbardziej potrzebujący czworonóg :wink:
kowal_ldz

Postprzez Zula » 13 lut 2012 00:06:03

kowal_ldz napisał(a):sam dziś pożegnałem jednego psiaka i zrobię co mogę, aby jego miejsce zajął najbardziej potrzebujący czworonóg

współczuję :glaszcze:
Psa mieć nie mogę, ale po każdym chomiku, szczurze, króliku czy jakimkolwiek innym "futerkowcu" (a miałam ich mnóstwo) była wielka rozpacz.
Tak jak przy pierwszej wizycie w schronisku, nie byłam w stanie nic zrobić, bo wytrzymałam tam może z 10 minut, po których wyszłam z płaczem. I przez długi czas nie byłam w stanie wrócić, tylko jeździłam na akcje wyjazdowe, aukcje, rozdawałam ulotki, zbierałam do puszki itp.

Autor postu otrzymał pochwałę
ROSES ARE RED, MUD IS BROWN
WINDOWS UP, PEDAL DOWN!

Obrazek :mrgreen:
Zula
Moderator
Moderator

Obrazki: 5
Pochwały: 6