kowal_ldz napisał(a): chociaz Urząd Skarbowy nie skorzysta

Co wy tacy anty do skarbówki ?? Ja wiem że każdy by chciał 2 grecję tz. za nic nie płacić a wszystko mieć .
Skarbówka sobie nie bierze (no może troche tak) tylko dla państwa czyli kupy darmozjadów w wawie i jak coś spadnie ze stołu to podzielą na policję ,pogotowie , szkoły , straż i.t.p.
I wiecie co wam powiem : jakimś cudem starcza . Odpukać straży wzywać nie musiałem ale jak wezwałem karetkę - zaraz była , jak sam trafiłem do szpitala , operację zrobili bez dawania w łapę ,moja żona tak samo - życie jej uratowali w szpitalu , przychodnię mam na osiedlu bezpłatną i do specjalisty to max tydzień czekałem ( i to tylko dla tego że 1x w tygodniu przyjmuje a ja przyszedłem akurat w ten dzień jak już skończył ) , jak wezwałem policję - zaraz była ( skutecznie załatwili problem ) , dziecko do szkoły chodzi - chodzi i to całkiem fajnej , dobrze wyposażonej , nauczyciele interesują się dziećmi - jak jest problem dzwonią bo tak być powinno.
Nie będę się rozpisywał o całej budżetówce bo nie o to chodzi , Podatki najzwyczajniej w świecie trzeba płacić żeby to wszystko mieć , cieszcie się że nie mieszkacie w szwecji , tam to mają dopiero podatki . Pewnie można by to lepiej podzielić ale na to to ja już trochę nie teges , od tego są ci w Wawie , ale takich jak oni to mają wszyscy w cywilizowanych krajach ( demokratycznych ? ) , ktoś musi rządzić i ktoś musi to dzielić i wszędzie co jakiś czas jakieś brudy wyłażą

Wiem że tym postem wywołam burzę bo zaraz ktoś "skrzywdzony" przez państwo polskie napisze oburzony : A ja to , a ja tamto , a ja sramto i dlaczego , A WŁAŚNIE DLATEGO ŻEBY MIEĆ TO WSZYSTKO O CZYM PISAŁEM WYŻEJ BO TO KOSZTUJE i właśnie z naszych podatków jest opłacane.
P.S. swój 1% też oddają osobie potrzebującej , nie jestem przeciwny tej formie oddawania 1% podatku tylko takiej krótkowzroczności .