Witamy ! |
---|
|
kasalka napisał(a):Ciekawe rozwiązanie. Od siebie dodam że tuleje mają niewielki luz na średnicy wewnętrznej tulei i sworznia nocowania, działa na docisk-jest dociskana przez nakrętkę, a jej nie da się kręcić do końca. Podłóż podkładkę stalową fi-22 (chyba na lewą stronę bo prawą możesz dokręcić na śrubie) w środku i po sprawie na jakiś czas
Każdy kto podniósł tył tylko nie każdy zauważył, bo przesunięcie jest niewielkiealbi napisał(a):Hej,
a mam takie pytanie - ostatnio zaobserwowalem u siebie, ze mi troche niesymetrycznie kola z tylu wystaja. Poczytalem troche i na fronteraowners napisali, ze przyczyna moze byc lift zawieszenia i zmienione polozenie drazka Panharda - co powoduje to przesuniecie. Czy ktos sie z czyms takim spotkal?
albi napisał(a):Hej,
a gdyby zrobic krotszego panharda, czyli zostawic tylko mocowania i przyspawac krotsza rure? Czy to by nie wystarczylo? Wtedy nie trzeba by mocowania obnizac.
wikked napisał(a):albi napisał(a):Hej,
a gdyby zrobic krotszego panharda, czyli zostawic tylko mocowania i przyspawac krotsza rure? Czy to by nie wystarczylo? Wtedy nie trzeba by mocowania obnizac.
panharda trzeba wydłużyć przy lifcie. Ja to zrobiłem następująco: przeciąłem go w środku, włożyłem rurkę (dopasuj średnicę) ustaliłem ile należy wydłużyć poprzez zmierzenie wewnętrznej cześci koła do ramy, chwyciłem spawarką, zdemontowałem panharda i obspawałem go porządnie.
jrzeuski napisał(a):W B to zdaje się jeszcze na bak trzeba uważać.
jrzeuski napisał(a):W B to zdaje się jeszcze na bak trzeba uważać.
wikked napisał(a):Pamiętajcie tylko aby dac rurkę/przedłużkę "do środka". Jak dacie na zewnątrz to będzie tarła lub obijała o osłone dyfra i wytrze dziurę (autopsja).
chudyy1 napisał(a):PS2 Wiktor !!! czy tylko TY motasz z banią?????
A co myślisz o pomyśle zmotania regulowanego panharda ze starej końcówki drążka kierowniczego? Za cienki pręt? To może zapodać coś od większego auta?wikked napisał(a):panharda trzeba wydłużyć przy lifcie. Ja to zrobiłem następująco: przeciąłem go w środku, włożyłem rurkę (dopasuj średnicę) ustaliłem ile należy wydłużyć poprzez zmierzenie wewnętrznej cześci koła do ramy, chwyciłem spawarką, zdemontowałem panharda i obspawałem go porządnie.
jrzeuski napisał(a):A co myślisz o pomyśle zmotania regulowanego panharda ze starej końcówki drążka kierowniczego? Za cienki pręt? To może zapodać coś od większego auta?wikked napisał(a):panharda trzeba wydłużyć przy lifcie. Ja to zrobiłem następująco: przeciąłem go w środku, włożyłem rurkę (dopasuj średnicę) ustaliłem ile należy wydłużyć poprzez zmierzenie wewnętrznej cześci koła do ramy, chwyciłem spawarką, zdemontowałem panharda i obspawałem go porządnie.
Powrót do Zawieszenie i układ kierowniczy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość