Witamy !

cabrio ekspert poszukiwany

Jesteś nowy na forum? Przywitaj się w tym wątku, opisz swoje auto, napisz jak trafiłeś na forum ...

Moderator: TATAR

cabrio ekspert poszukiwany

Postprzez rochas » 26 kwi 2011 21:05:25

:) jak w temacie .... kupiłem kilka tygodni temu (okazyjnie ...) frontka ... no i się zaczęło ... jak wrócę z warsztatu z wymienionym silniczkiem bedę pytał pewnie co dalej ... ale teraz mam pytanko ... kilka pytań do eksperta/właściciela cabrio... jak już wrociłem z nabytkiem do domku i zrobiło sie widno.. to się okazało że okienka "miekkie" pod cabrio trzymają sie na drutach w większości a nie na zamkach błyskawicznych ... jak powinny , a do tego rzepy są w masakrycznym stanie :( no i o ile z rzepami chyba sobie poradzę to z zamkami obawiam się że nie :( ... wie ktoś może jak można wskrzesić stare rozłażące się zamki błyskawiczne??? ewentualnie gdzie ?? kto??? no i najlepiej niedrogo moze je naprawić - wymienić ... cokolwiek z nimi zrobić zeby były funkcjonalne... może jest jakaś alternatywa ??? nie wiem nabicie "nap" z dziurkami i zasznurowanie tego w jakiś skuteczny i estetyczny sposób?? nie mam ochoty skręcać ich spowrotem na druty i kaleczyć brezent ...
z góry dziekuję i pozdrawiam (nie wiem jak sie pozdrawiają FRNTEROWICZE) ale niech tam "twardo"
rochas
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Obrazki: 22
Pochwały: 2
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: cabrio ekspert poszukiwany

Postprzez Tolya » 07 maja 2011 07:33:30

Dach miękki we Frotce widziałem tylko na zdjęciach, ale trochę się "bujałem" różnymi kabrioletami i niestety muszę cię zmartwić: takie rzeczy są raczej kosztowne.

Jeśli chodzi o rzepy/zamki, to musisz znaleźć w swojej okolicy tapicera zajmującego się dachami do aut. Zwykły tapicer (taki nawet od kanap domowych) też mógłby to zrobić, ale z jakiegoś powodu (konkurencja?) nie chcą się tykać aut. Tapicera którego mógłbym polecić mam w Sulejówku pod Warszawą, ale jakoś specjalnie okazyjnych cen to on nie ma, choć robi przyzwoicie. Zamek błyskawiczny to dla tapicera betka.

Przyjrzyj się tylko jeszcze w jakim stanie jest sam materiał. Najlepiej od spodu: od zewnątrz może wyglądać na "idealny", ale wszystkie drobne rozdarcia itd będzie widać od spodu.

Generalnie możliwe jest nawet uszycie nowego dachu, ale będzie to trochę kosztowało, pewnie nawet ze 2000 złotych albo i lepiej. Nie to, że to jakoś bardzo trudne jest, ale tyle sobie tapicerzy naliczają. Chociaż jesteś z wielkopolski więc może będzie taniej niż w Warszawie...

Ja na twoim miejscu poszukałbym całego twardego dachu z szybami, nawet na allegro niedawno widziałem coś takiego.
Tolya

Postprzez tomazzi » 07 maja 2011 09:43:22

rochas napisał(a): wie ktoś może jak można wskrzesić stare rozłażące się zamki błyskawiczne???
w/g mnie wymieniasz tak jak w kurtce :) czyli oddajesz do krawcowej :) stare wypruje, wszyje nowe i git :)
tomazzi

Cabrio - ekspert poszukiwany

Postprzez JJKILLER » 07 maja 2011 09:51:44

rochas napisał(a)::) jak w temacie ....

Kolego, w pierwszej kolejności to mamy tu taki zwyczaj Przywitania się. Wchodzisz w start, witasz się, piszesz parę słów o sobie (żebyśmy nie gadali z anonimem), a później zadajesz pytania.
Jak do kogoś wchodzisz to chyba najpierw też dzień dobry mówisz :roll: :?:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miód jest dla mięczaków , prawdziwi twardziele żują pszczoły
http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej
JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 13
Pochwały: 35
Województwo: Mazowieckie

Re: Cabrio - ekspert poszukiwany

Postprzez rochas » 10 maja 2011 05:31:35

JJKILLER napisał(a):
rochas napisał(a)::) jak w temacie ....

Kolego, w pierwszej kolejności to mamy tu taki zwyczaj Przywitania się. Wchodzisz w start, witasz się, piszesz parę słów o sobie (żebyśmy nie gadali z anonimem), a później zadajesz pytania.
Jak do kogoś wchodzisz to chyba najpierw też dzień dobry mówisz :roll: :?:

dzięki Ci kolego za merytoryczną odpowiedź :) no i lekcję etykiety. rejestrując sie tutaj musiałem wypełnić więcej rubryk niż w zeznaniu podatkowym, albo w raporcie go GUSu więc gdzieś te niezwykle ważne dla admina informacje tutaj są, a że nie jestem informatykiem, a wrecz przeciwnie, to nie mam ochoty zgłębiać tematu gdzie one sobie teraz leżakują . Ja potrzebuję poprostu rady... a nie integracji i pouczeń więc sorki jesli Cię uraziło bezpośrednie pytanie (być moze nie we właściwym forum) dla Twojej informacji... przed wejściem tu, butów też nie zdjąłem i ust nie umyłem żeby kogoś całować w tylną rejestrację. A jeżeli tak lubisz pouczać to w przedszkolu będziesz miał posłuch, ;/ a z tonu wypowiedzi wynika mi, że ten zawód jest Ci bliski :)
pozdrawiam i loooz proszę
rochas
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Postprzez rochas » 10 maja 2011 05:39:11

Tolya napisał(a):Dach miękki we Frotce widziałem tylko na zdjęciach, ale trochę się "bujałem" różnymi kabrioletami i niestety muszę cię zmartwić: takie rzeczy są raczej kosztowne.

Jeśli chodzi o rzepy/zamki, to musisz znaleźć w swojej okolicy tapicera zajmującego się dachami do aut. Zwykły tapicer (taki nawet od kanap domowych) też mógłby to zrobić, ale z jakiegoś powodu (konkurencja?) nie chcą się tykać aut. Tapicera którego mógłbym polecić mam w Sulejówku pod Warszawą, ale jakoś specjalnie okazyjnych cen to on nie ma, choć robi przyzwoicie. Zamek błyskawiczny to dla tapicera betka.

Przyjrzyj się tylko jeszcze w jakim stanie jest sam materiał. Najlepiej od spodu: od zewnątrz może wyglądać na "idealny", ale wszystkie drobne rozdarcia itd będzie widać od spodu.

Generalnie możliwe jest nawet uszycie nowego dachu, ale będzie to trochę kosztowało, pewnie nawet ze 2000 złotych albo i lepiej. Nie to, że to jakoś bardzo trudne jest, ale tyle sobie tapicerzy naliczają. Chociaż jesteś z wielkopolski więc może będzie taniej niż w Warszawie...

Ja na twoim miejscu poszukałbym całego twardego dachu z szybami, nawet na allegro niedawno widziałem coś takiego.

:) dzięki :) ZNALAZŁEM JUŻ :) mam tu w miasteczku "porządnego" szewca powiedział że coś zaradzimy :) jak zrobię to się pochwalę oczywiście jakimiś fociami :) na dwa koła i nowy dach, mnie raczej nie stac puki co ;/ i jeszcze jedno ... jestem tu nowy i potrzebuję kogoś kto mnie "poprowadzi" jak tu się poruszać ... o co tu biega że niektóre fora mi się nie otwierają??? :)
pozdrawiam
rochas
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Postprzez FROTERKA » 10 maja 2011 06:45:03

rochas napisał(a): jestem tu nowy i potrzebuję kogoś kto mnie "poprowadzi" jak tu się poruszać ... o co tu biega że niektóre fora mi się nie otwierają??? :)
pozdrawiam

Bez urazy :boss: ale właśnie Killer to próbował zrobić.
Niektóre fora są dostępne tylko dla klubowiczów.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez rochas » 10 maja 2011 07:22:54

FROTERKA napisał(a):
rochas napisał(a): jestem tu nowy i potrzebuję kogoś kto mnie "poprowadzi" jak tu się poruszać ... o co tu biega że niektóre fora mi się nie otwierają??? :)
pozdrawiam

Bez urazy :boss: ale właśnie Killer to próbował zrobić.
Niektóre fora są dostępne tylko dla klubowiczów.

Widocznie źle chłopak zaczął :) regulamin macie pewnie dłuższy niż encyklopedia zwiazku radzieckiego :P jak się tu mozna wpisać zapisać włączyć w działalność... ??? szukam mozliwości zasięgnięcia czasem jakiejś rady, jestem początkujacym FROTKOLUBEM i jak bedę miał czym, to też się chcętnie podzielę....
pozdrawiam :)
rochas
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Postprzez FROTERKA » 10 maja 2011 07:26:07

rochas napisał(a):Widocznie źle chłopak zaczął

A może Ty ?

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez rochas » 10 maja 2011 07:41:59

FROTERKA napisał(a):
rochas napisał(a):Widocznie źle chłopak zaczął

A może Ty ?

jeżeli to pałac Królowej Angielskiej to sorki... easy Koledzy ja potrzebuję porad a nie przepychanek słowno-intelektualnych... myslałem i myslę że pukam do właściwych drzwi ... , kolejny raz na pytanie, prośbę o wprowadzenie dostaję "klapsa"... oki przyznaję się winy ... jezeli ktos może mi pomóc się tu poruszać i pozwolić działać to proszę o pomoc... a jeśli znowu się źle przywitałem albo nie pocałowałem w rurę wydechową kogośtam z góry chierarchii .. to kolejny raz przepraszam, jeśli jest tu ktoś kto , ma tolerancję na moją inność i zechce mi pomóc z wami wystartować to z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam :)
rochas
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Postprzez FROTERKA » 10 maja 2011 07:47:11

Nie mam ochoty z Tobą dyskutować, wszystko lepiej wiesz, więc po co pytasz.
Na stronie głównej forum są nazwy działów. Pod każdym jest napisane, czego dany dział dotyczy. Gdy w niego wejdziesz rozwijają się tematy, całkiem dobrze opisane. Wystarczy czytać spokojnie, bez już ! na teraz ! i tak chcę !
Tyle.

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez konik » 11 maja 2011 00:52:11

Drogi kolego @rochas rozumiem że mogłeś zapomnieć się przywitać, rozumiem że mogłeś z lenistwa nie przeczytać regulaminu, ale nie potrafię zrozumieć dlaczego po bardzo grzecznym zwróceniu Ci uwagi przez Killera, zaczynasz pisać o podsłuchach w przedszkolu i całowaniu rury wydechowej??? Wydaje mi się że zamiast szukać w internecie sposobu na naprawę dachu, poszukaj najpierw informacji o zasadach dobrego wychowania, myślę że wpłynie to pozytywnie na Twoje przyszłe relacje międzyludzkie.
Pozdrawiam
konik
Podszyszkownik
Podszyszkownik

Obrazki: 3
Pochwały: 5
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Cabrio - ekspert poszukiwany

Postprzez JJKILLER » 11 maja 2011 10:03:41

rochas napisał(a):...jeśli jest tu ktoś kto , ma tolerancję na moją inność i zechce mi pomóc z wami wystartować to z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam

Do pomocy są tu wszyscy, nawet Nowicjusze, bo i oni mogą coś wiedzieć lepiej. I zamiast "całowania w rurę' wystarczy zwykłe "Ceść, jestem..." i już jest do Ciebie inne podejście, i chętniej ktoś odpowie. A jak będziesz patrzył, jak tu komu "przysrać" no to cóż... :niewiem:

JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez rochas » 11 maja 2011 22:33:19

JJKILLER napisał(a):
rochas napisał(a):...jeśli jest tu ktoś kto , ma tolerancję na moją inność i zechce mi pomóc z wami wystartować to z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam

Do pomocy są tu wszyscy, nawet Nowicjusze, bo i oni mogą coś wiedzieć lepiej. I zamiast "całowania w rurę' wystarczy zwykłe "Ceść, jestem..." i już jest do Ciebie inne podejście, i chętniej ktoś odpowie. A jak będziesz patrzył, jak tu komu "przysrać" no to cóż... :niewiem:

już mnie nie ma ... przepraszam że byłem KOCHAM WAS JESTEŚCIE CUDOWNI .... DZIEŃDOBRY, CZEŚĆ, WITAM WSZYSTKICH, JESTEM TU NOWY, JUŻ DOBRZE PANIE ADMINIE ???? z tą rurą wydechową to był oczywiście żart.... taki sam jak firmy opel z wypuszczeniem tego modelu na rynek ... i widzę że w obu przypadkach nikt tego nie skumał... powtórzę jeszcze raz i dodam ... marzyłem o takim autku... w końcu je kupiłem .... zbyt spontanicznie (za bardzo oczami) bo ktoś mnie zwyczajnie oszukał ... potrzebowałem pomocy... wszedłem na (chyba) zły temat na forum ... i dostałem kilkanaście batów .... (kulturalnych pouczeń ...) i jedną merytoryczną odpowiedź za którą dziękuję !!! dobranoc Wam FRONTERO-ETYKIETO-FORUM-FOBY ...
rochas
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Postprzez FROTERKA » 12 maja 2011 04:43:30

Foch.

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Lady_Killer » 12 maja 2011 08:49:33

:lol: :lol: :lol: :lol:
masakra ................ :...: :...:
Obrazek
Lady_Killer
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 5

Postprzez JJKILLER » 12 maja 2011 12:56:20

rochas napisał(a):już mnie nie ma ... przepraszam że byłem KOCHAM WAS JESTEŚCIE CUDOWNI .... DZIEŃDOBRY, CZEŚĆ, WITAM WSZYSTKICH, JESTEM TU NOWY, JUŻ DOBRZE PANIE ADMINIE ???? z tą rurą wydechową to był oczywiście żart.... taki sam jak firmy opel z wypuszczeniem tego modelu na rynek ... i widzę że w obu przypadkach nikt tego nie skumał... powtórzę jeszcze raz i dodam ... marzyłem o takim autku... w końcu je kupiłem .... zbyt spontanicznie (za bardzo oczami) bo ktoś mnie zwyczajnie oszukał ... potrzebowałem pomocy... wszedłem na (chyba) zły temat na forum ... i dostałem kilkanaście batów .... (kulturalnych pouczeń ...) i jedną merytoryczną odpowiedź za którą dziękuję !!! dobranoc Wam FRONTERO-ETYKIETO-FORUM-FOBY ...

:shock: czyżby nowe wcielenie Grynia :?: :shock:

JJKILLER
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez jrzeuski » 12 maja 2011 13:27:27

FROTERKA napisał(a):Foch.
Jeśli nie sprzeda Froty to w końcu zmięknie i wróci (ale pewnie pod innym nickiem) :D Ale mam nadzieję, że sprzeda, bo szkoda auta dla takiego buca.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez tiger » 12 maja 2011 19:45:51

Kolego jak tu wrócisz jeszcze to przeczytaj sobie ten temat jeszcze raz na spokojnie od początku.
A potem regulamin forum.
Mnie przeczytanie regulaminu zajęło mniej czasu niż cały wątek. Jeżeli tobie zajmowało to na tyle długo że olałeś to znaczy że chyba ty za długo przebywałeś w przedszkolu i jakoś czytanie Ci nie idzie, za to docinki to chyba jakieś wyuczone bo sam byś na nie nie wpadł.

A tak w ogóle to pocałuj nas w rurę wydechową na do widzenia :stop:
To jest życie,nie niebo - nie musisz być idealny. Pa każdym dniu trzeba postawić kropkę, odwrócić kartkę i zaczynać od nowa.

Obrazekpicasaweb
tiger
Starszy Nałogowiec
Starszy Nałogowiec

Obrazki: 1
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez Odoll » 23 maja 2011 18:13:43

KURDE !! Ale tu było fajnie :D szkoda że tak rzadko zaglądam do tego działu :? jak ja lubię takie :dyskusja: :mrgreen:
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2

Powrót do Start