z góry dziekuję i pozdrawiam (nie wiem jak sie pozdrawiają FRNTEROWICZE) ale niech tam "twardo"
Witamy ! |
---|
|
Moderator: TATAR
w/g mnie wymieniasz tak jak w kurtcerochas napisał(a): wie ktoś może jak można wskrzesić stare rozłażące się zamki błyskawiczne???
rochas napisał(a)::) jak w temacie ....
JJKILLER napisał(a):rochas napisał(a)::) jak w temacie ....
Kolego, w pierwszej kolejności to mamy tu taki zwyczaj Przywitania się. Wchodzisz w start, witasz się, piszesz parę słów o sobie (żebyśmy nie gadali z anonimem), a później zadajesz pytania.
Jak do kogoś wchodzisz to chyba najpierw też dzień dobry mówisz![]()
Tolya napisał(a):Dach miękki we Frotce widziałem tylko na zdjęciach, ale trochę się "bujałem" różnymi kabrioletami i niestety muszę cię zmartwić: takie rzeczy są raczej kosztowne.
Jeśli chodzi o rzepy/zamki, to musisz znaleźć w swojej okolicy tapicera zajmującego się dachami do aut. Zwykły tapicer (taki nawet od kanap domowych) też mógłby to zrobić, ale z jakiegoś powodu (konkurencja?) nie chcą się tykać aut. Tapicera którego mógłbym polecić mam w Sulejówku pod Warszawą, ale jakoś specjalnie okazyjnych cen to on nie ma, choć robi przyzwoicie. Zamek błyskawiczny to dla tapicera betka.
Przyjrzyj się tylko jeszcze w jakim stanie jest sam materiał. Najlepiej od spodu: od zewnątrz może wyglądać na "idealny", ale wszystkie drobne rozdarcia itd będzie widać od spodu.
Generalnie możliwe jest nawet uszycie nowego dachu, ale będzie to trochę kosztowało, pewnie nawet ze 2000 złotych albo i lepiej. Nie to, że to jakoś bardzo trudne jest, ale tyle sobie tapicerzy naliczają. Chociaż jesteś z wielkopolski więc może będzie taniej niż w Warszawie...
Ja na twoim miejscu poszukałbym całego twardego dachu z szybami, nawet na allegro niedawno widziałem coś takiego.
rochas napisał(a): jestem tu nowy i potrzebuję kogoś kto mnie "poprowadzi" jak tu się poruszać ... o co tu biega że niektóre fora mi się nie otwierają???![]()
pozdrawiam
FROTERKA napisał(a):rochas napisał(a): jestem tu nowy i potrzebuję kogoś kto mnie "poprowadzi" jak tu się poruszać ... o co tu biega że niektóre fora mi się nie otwierają???![]()
pozdrawiam
Bez urazyale właśnie Killer to próbował zrobić.
Niektóre fora są dostępne tylko dla klubowiczów.
rochas napisał(a):Widocznie źle chłopak zaczął
FROTERKA napisał(a):rochas napisał(a):Widocznie źle chłopak zaczął
A może Ty ?
rochas napisał(a):...jeśli jest tu ktoś kto , ma tolerancję na moją inność i zechce mi pomóc z wami wystartować to z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam
JJKILLER napisał(a):rochas napisał(a):...jeśli jest tu ktoś kto , ma tolerancję na moją inność i zechce mi pomóc z wami wystartować to z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam
Do pomocy są tu wszyscy, nawet Nowicjusze, bo i oni mogą coś wiedzieć lepiej. I zamiast "całowania w rurę' wystarczy zwykłe "Ceść, jestem..." i już jest do Ciebie inne podejście, i chętniej ktoś odpowie. A jak będziesz patrzył, jak tu komu "przysrać" no to cóż...
rochas napisał(a):już mnie nie ma ... przepraszam że byłem KOCHAM WAS JESTEŚCIE CUDOWNI .... DZIEŃDOBRY, CZEŚĆ, WITAM WSZYSTKICH, JESTEM TU NOWY, JUŻ DOBRZE PANIE ADMINIE ???? z tą rurą wydechową to był oczywiście żart.... taki sam jak firmy opel z wypuszczeniem tego modelu na rynek ... i widzę że w obu przypadkach nikt tego nie skumał... powtórzę jeszcze raz i dodam ... marzyłem o takim autku... w końcu je kupiłem .... zbyt spontanicznie (za bardzo oczami) bo ktoś mnie zwyczajnie oszukał ... potrzebowałem pomocy... wszedłem na (chyba) zły temat na forum ... i dostałem kilkanaście batów .... (kulturalnych pouczeń ...) i jedną merytoryczną odpowiedź za którą dziękuję !!! dobranoc Wam FRONTERO-ETYKIETO-FORUM-FOBY ...
Jeśli nie sprzeda Froty to w końcu zmięknie i wróci (ale pewnie pod innym nickiem)FROTERKA napisał(a):Foch.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość