| Witamy ! |
|---|
|
|

Galus napisał(a):Ma 3 cale liftu + 2 budy do zrobienia, czy to będzie nadal za mało.
Galus napisał(a):ale jak prowadzenie na czarnym bo balon spory to i pewne pływają troszeczkę.

Ale lift i bodylift jednak nie wystarczył 

jrzeuski napisał(a):33" założoneAle lift i bodylift jednak nie wystarczył
Od gumiarza jechałem jak najmniejszymi łukami a na skrzyźowaniach skręcałem 5km/h słuchając terkotu krawędziowych kostek chcących zabrać plastik zderzaka (albo same odpaść). Może gdyby to nie był simex tylko zwykłe MT lub AT to problemu by nie było. W garażu podciąłem plastiki i już się dało skręcać. Ale tylko na płaskim...
Dystanse 40mm na przedniej osi (felga fabryczna ET+38) zapewniły, że koło ma pełny skręt i nie zawadza o stabilizator ani wewnętrzną ścianę nadkola. Z tyłu jest 38mm dystansu i koło wystaje sporo poza budę, ale na wykrzyżu chowa się ładnie w nadkolu. Nie zawadza o nakładki przy progach
Trzeba jednak coś zrobić z przednimi błotnikami, żeby skręcone koło mogło pracować w górę. Na razie podgiąłem tylne połowy tak, żeby cała nakładka przesunęła się w tył o 2cm. Jest nieźle, ale to dalej za mało na pełen wykrzyź w kaźdej pozycji skrętu koła. Będę dumał nad tym dalej jak zorganizuję pas transmisyjny, bo koła za bardzo wystają. Zastąpi nakładki i wtedy zobaczę, ile da się jeszcze ciachnąć błotniki. Podciąłem teź dolne końce nadkoli, bo odstawały i kostki bieżnika je przycierały.
PS. Pokopałem trochę w śniegu i lewy przegub się odezwał. Ciekawe kiedy wywiesi białą flagę i czy zdąźy przed mostem

Ty masz zblokowany przód, więc szanse jakby wyrównaneBarowy napisał(a):Mialem dylemat miedzy simexami a moimi. Ciekawi mnie ktore dalej w konkretnym blocie zajada.
Czekam aż śnieg stopnieje i wyjdzie błotko 
jrzeuski napisał(a):Ty masz zblokowany przód, więc szanse jakby wyrównane

Ja już nie mam samochodu, teraz to bombowiecBarowy napisał(a):Ciekawe czy nasze samochodziki wytrzymaja do naszego spotkania![]()
![]()
![]()

jrzeuski napisał(a):Ja już nie mam samochodu, teraz to bombowiecBarowy napisał(a):Ciekawe czy nasze samochodziki wytrzymaja do naszego spotkania![]()
![]()
![]()
Przynajmniej tak to teraz brzmi w kabinie i z góry na innych patrzę
I strasznie ociężały się stał
Nie trabią na mnie chyba tylko dlatego, że się boją

jrzeuski napisał(a):Nie wyobrażam sobie jazdy 2.0 na takich kapciach skoro diesel je poczuł. Dawid chyba też skoro silnik wymienia. 33" to jednak bardzo dużo dla naszych autek.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość