Witamy ! |
---|
|
RudeBoy napisał(a):NYGA ile tego oleju zużywa na 1000km?
NYGA napisał(a):RudeBoy napisał(a):NYGA ile tego oleju zużywa na 1000km?
Ciężko powiedzieć, zależy od obciążenia silnika i od stylu jazdy.Kobieta jezdzi dość ostro i nie boi się dużych prędkości![]()
Jak ciągne przyczepę z quadem + 450kg, skuterami wodnymi + 1000kg czy jachtem + 1800kg to weźmie nawet 2l. na 1000km
jeżeli zwykłe latanie na pusto to ok. 400-800ml. na tysiaka.
Często jezdzimy autostradami u nas i za granicą przy prędkościach rzędu 160-180km/h potrafi ładnie wciągnąć
RudeBoy napisał(a):
No to teraz zastanów się czy może silnik łyknąć 2l oleju na 1000km przez uszczelniacze zaworowe.
RudeBoy napisał(a):NYGA napisał(a):RudeBoy napisał(a):NYGA ile tego oleju zużywa na 1000km?
Ciężko powiedzieć, zależy od obciążenia silnika i od stylu jazdy.Kobieta jezdzi dość ostro i nie boi się dużych prędkości![]()
Jak ciągne przyczepę z quadem + 450kg, skuterami wodnymi + 1000kg czy jachtem + 1800kg to weźmie nawet 2l. na 1000km
jeżeli zwykłe latanie na pusto to ok. 400-800ml. na tysiaka.
Często jezdzimy autostradami u nas i za granicą przy prędkościach rzędu 160-180km/h potrafi ładnie wciągnąć
No to teraz zastanów się czy może silnik łyknąć 2l oleju na 1000km przez uszczelniacze zaworowe.
adrianee36 napisał(a):da sie , robiłem kilka silników, co i potrafiły spalic na lajcie 1-2L na 100km. i wcale to nie musiało byc V6
RudeBoy napisał(a):adrianee36 napisał(a):da sie , robiłem kilka silników, co i potrafiły spalic na lajcie 1-2L na 100km. i wcale to nie musiało byc V6
spalic może i 10l oleju...
ale litości... nie przez uszczelniacze zaworowe. Co Wy za brednie opowiadacie.
RudeBoy napisał(a):Ja w ogóle nie wiem po co tu o cokolwiek pytasz...
RudeBoy napisał(a):litości....
kup jeepa i daj spokuj tej frocie bo i tak jej nei naprawisz.NYGA napisał(a):
sam się powoli zastanamiam???
adrianee36 napisał(a):RudeBoy napisał(a):litości....
daj spokuj tej frocie bo i tak jej nei naprawisz.
adrianee36 napisał(a):
Malo widziałes, oddawałem kiedys głowice do regeneracji co miała luz miedzy zaworem a prowadnica zaworowa od 0.2-0.5 mm to jest taka dziura ze zaden uszczelniacz zaworowy nie pomoze. Kazde odpalenie po nocy , to kopty z wydechu, podczas jazdy bez wiekszego kopcenia, moze przy piłowaniu zauważalne .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości