Witamy ! |
---|
|
Miniol napisał(a):Trochę offtop. Po uzyskaniu odp moderator może usunąć posta
Po przeanalizowaniu tematu proszę o upewnienie mojej teorii - w modelu B nie ma sprzęgieł piast ? prawa i lewa półoś kręcą się cały czas ? lewą załącza przesuwka bezpośrednio w moście czy jest jakiś wieloklin na półosi ?
Miniol napisał(a):Trochę offtop. Po uzyskaniu odp moderator może usunąć posta
Po przeanalizowaniu tematu proszę o upewnienie mojej teorii - w modelu B nie ma sprzęgieł piast ? prawa i lewa półoś kręcą się cały czas ? lewą załącza przesuwka bezpośrednio w moście czy jest jakiś wieloklin na półosi ?
Miniol napisał(a):Z czystej ciekawości - po co dopinanie lewej półosi. Skoro silnik elektryczny rozłącza wał, a w przednim moście jest mechanizm różnicowy... Nie starczyłoby to, nie mogłyby się obie półosie kręcić ?
luki18 napisał(a):Miniol napisał(a):Z czystej ciekawości - po co dopinanie lewej półosi. Skoro silnik elektryczny rozłącza wał, a w przednim moście jest mechanizm różnicowy... Nie starczyłoby to, nie mogłyby się obie półosie kręcić ?
Zmniejszenie spalania paliwa. Mniejsze oporyTak ie były założenia GM Hopel
Miniol napisał(a):yyyy a prawe koło nie kręci wałem ?
raff napisał(a):rom3k napisał(a):Witam. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Jestem posiadaczem Fronterki B 3,2 a problem pojawia się, kiedy po dołączeniu przedniego napędu próbuję jechać z większą prędkością, tak gdzieś od 3 biegu to wyskakuje mi wajcha z położenia HIGH i rozłącza się napęd. Trzeba się wtedy zatrzymać, wcisnąć sprzęgło i drążek spowrotem. Niestety sytuacja się notorycznie powtarza. Jeśli ktoś się spotkał z podobnym problemem i wie co na to poradzić to będę wdzięczny za wszelka pomoc. Pozdrawiam Romek
Mam dokladnie taki sam problem! Dzisiaj go odkrylem. Do tego miga mi kontrolka rozlaczenia 4X4 caly czas.
Czy ktos ze specow moglby sie wypowiedziec o co chodzi ?
(No i przede wszystkim czy duzo mnie to bedzie kosztowalo ?
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości