monter69 napisał(a):Stało się w trakcie, mam podejrzenie że może to być wina źle zmontowanego (dysk sterujący) załącznika napędu przy skrzyni biegów.
Jak tam nic w międzyczasie nie grzebałeś to tam nie ma co się zrypać, prócz tego że może się przytrzeć. Niedawno robiłem cały most w B - łożyska, uszczelnienia, regeneracja przesuwki plus elementy napędu i siłownika na skrzyni. Z pozoru wygląda dziwnie, ale w praktyce proste jak budowa cepa.
Głośną myśląc...
Źle zamontowany dysk sterujący? No możliwe, ale ... tam źle zamontowany wynikać tylko może z tego, że zbyt daleko lub zbyt mało wysuwa sworzeń. W mojej ocenie na tym dysku niczego więcej zrąbać się nie da. Warunek, musiałbyś to rozbierać, by się w zebaktę wypychającą sworzeń źle spasować. Po wcykaniu na desce 4x4 dasz rade wbić reduktor? Czy po wyłączeniu 4x4 na desce reduktor można zapiąć? Jeżeli tak, to IMHO to nie to.
Myśląc dalej...
Co ma dysk do ssania obu zaworów jednocześnie? Zawory są zbudowane w taki sposób, że w momencie kiedy jeden ssie, to drugi się zamyka... o vice versa. U Ciebie z tego co piszesz ssają oba równocześnie. W mojej ocenie jeżeli tak się dzieje, to jeden z zaworów przepuszcza i przesuwka stoi w miejscu zamiast się przesunąć. Sprawdź który i po zawodach.
monter69 napisał(a):Lub rzeczywiście zimne luty w przekaźniku
Po opisanych objawach, to raczej błędna ścieżka poszukiwań.