Na prawdę źle musiałem szukać.
Ależ radość
(w oplu powiedzieli, że w magazynie głównym nie ma)
| Witamy ! |
|---|
|
|

kucman22 napisał(a): przy zapłonie wskaźnik ciśnienia wędruje mi na maxa do góry

dopiero po uderzeniu ręką w licznik - wskazówka od razu spada do zera... 

kucman22 napisał(a):Dodam jeszcze, że po zgaszeniu auta i wyciągnięciu kluczyka, wskazówka od ciśnienia oleju ciągle jest na maxa ustawiona...![]()
dopiero po uderzeniu ręką w licznik - wskazówka od razu spada do zera...

kucman22 napisał(a):w celu wyjaśnienia, sprężyną zaworu zwrotnego ciśnienia pompy olejowej - znajduje się w tym miejscu?? rozumiem ze gdyby była przytkana lub by nie chodziła jak należy to wykrecic, przeczyścic i skręcić? tak??

Łukasz12502 napisał(a):do badania ciśnienia proponuje manometr wkręcić a nie sugerować się kontrolką czy wskaźnikiem

Czy jeśli zaleje go czymś gęstym - np 15w50 to coś to poprawi?? Aktualnie zalany jest standard 15w40... Czy jednak sprawdzić ten zawór ciśnienia??
Nawet pół kilometra nie zrobiłem i silnik zgasł.

kucman22 napisał(a):Na zimnym silniku pokazywał 0,5-0,6 bara. Natomiast po rozgrzaniu utrzymywał się na poziomie 0,5 bara
Łukasz12502 napisał(a):na wolnych to dla tego silnika ciśnienie jeszcze akceptowalne.ale po dodaniu gazu powinno wzrastać.

Jutro bedzie już nowe koło pompy oleju 
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości