pozdrawiam Łukasz[/quote]
Od tego silnika to nie tylko tobie siwych włosów przybyło
| Witamy ! |
|---|
|
|

broda napisał(a):: i siwych włosów przez ten silnik 2,3 też mi niestety przybyło![]()
pozdrawiam Łukasz

socube napisał(a):w sumie sprawdzałem je dwa tygodnie temu wszystkie grzeją ;-/ w takim wypadku muszę luknąć w sterownik domyślam się że to ten koło pompy sprzęgła?

kafell1 napisał(a):Witam, ostatnio nabyłem frontere 2.3 TD i wszystko byłoby ok tylko nie jeden problem. Otoż chodzi o odpalanie z którym są ogólnie problemy. Na zimnym silniku trzeba pokręcić z 4-5 sec i załapuje ale bez dodania lekko gazu sie nie obejdzie bo zgasnie, i zakpoci na niebiesko. Na ciepłym jest już lepiej ale musi z 2 razy zakręcić. W czym może być problem. Dodam że poza odpaleniem na zimnym samochód nie kopci.
kafell1 napisał(a):Witam, ostatnio nabyłem frontere 2.3 TD i wszystko byłoby ok tylko nie jeden problem. Otoż chodzi o odpalanie z którym są ogólnie problemy. Na zimnym silniku trzeba pokręcić z 4-5 sec i załapuje ale bez dodania lekko gazu sie nie obejdzie bo zgasnie, i zakpoci na niebiesko. Na ciepłym jest już lepiej ale musi z 2 razy zakręcić. W czym może być problem. Dodam że poza odpaleniem na zimnym samochód nie kopci.

kafell1 napisał(a):I już nie pali dobrze. Mam pytanie jak sprawdzić czy ssanie działa.

Łukasz12502 napisał(a):u mnie to "ssanie"nie działa i nie ma to żadnego wpływu na odpalanie.bez tego pali normalnie tylko że ma mniejsze obroty na wolnych.jak jest mocno zimno poniżej 0 stopni daje lekko gazu,odpali to puszczam i chodzi normalnie tylko że obroty ma wolniejsze tak około 700obr/min.jak by działało to by były tak około 1200obr/min.napisz dokładniej jak to u Ciebie wygląda z tym paleniem to na pewno coś pomożemy.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości