| Witamy ! |
|---|
|
|

Jurek napisał(a):U mnie : miasto - około 21 l
trasa (delikatna jazda) - 16,5 l
trasa (mniej delikatnie) - 18 l
Dzisiaj sprawdzałem ustawienia gazu - są ok - więc do takiego spalania trzeba się po prostu przyzwyczaić.
Coś za coś ....

brum napisał(a):wychodzi taniej nawet przy spalaniu 21 vs 10 ON

adrianee36 napisał(a):wychodzi różowo jak wcisniesz gaz w 3.2![]()
teraz robiłem trase warszawa -chełmek to z 14.7 ale po 110 km/h to goniłem , a to juz sporo na to auto.

ali napisał(a):
Może akurat teraz bo gaz potaniał, ale dolicz PB na rozruch i już nie jest różowo

argail75 napisał(a):ali napisał(a):
Może akurat teraz bo gaz potaniał, ale dolicz PB na rozruch i już nie jest różowo
Może i po części masz racje z tym rozruchem ale dla przykładu :
temp. -20 i Frota przełącza mi się na gaz po przejechaniu 2 km
temp -10 po przejechaniu 1 km
dziś w Lodzi było +20 i przełączyła się po ok 2 min ( przejechałem ok 200m ) przed startem ... zapiecie pasów , wlaczenie swiateł i wyjecie fanelu radia ze schowka i z kieszeni wyjąłem paczke fajek do schowka pod reką żeby mieć i w drodze nie szukać - po ok 40 sek ruszyłem ...... ile mogło spalić PB ???

ali napisał(a):a zawsze palone jest na benzynie

nie znam sie , ale jak dla mnie to jeśli 90% to trasa i obroty jak piszesz to wynik raczej FATALNY 
zgredzik napisał(a):...90% była to trasa, na 5 biegu obroty ciut ponad 2 tys.Jak na silnik 2.4 i takie kapciuchy to dobry wynik.

JJKILLER napisał(a):zgredzik napisał(a):...90% była to trasa, na 5 biegu obroty ciut ponad 2 tys.Jak na silnik 2.4 i takie kapciuchy to dobry wynik.
U mnie na tych kapciach, przy 2500obr/min, w trasie wychodzi 10-11L, 13L na gazie

zgredzik napisał(a):JJKILLER napisał(a):zgredzik napisał(a):...90% była to trasa, na 5 biegu obroty ciut ponad 2 tys.Jak na silnik 2.4 i takie kapciuchy to dobry wynik.
U mnie na tych kapciach, przy 2500obr/min, w trasie wychodzi 10-11L, 13L na gazie
Powiedz mi jaką masz prędkość jadąc na 5 i trzymając 2500obr/min?
Masz podobne kapcie? ( fotki niżej ). Mnie na oryginalnych frotka paliła mniej, ale nie wiem o ile ( tak na oko odczułem to).

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości