| Witamy ! |
|---|
|
|

brum napisał(a):tylko V8 zajmuje po długości tyle samo miejsca co R4 więc nie problem zmieścić. Jak się wsadzi V6 to jest więcej miejsca niż przy standardowym R4.

W 2.5 rozrusznik jest po prawej stronie patrząc od skrzyni. A łapa sprzęgła jest po lewej, bo z prawej idzie rura wydechowa (obok wału). W dzwonie musi też być wnęka na głowicę rozrusznika. Zatem dzwon w 2.5 jest inny niż we Frotkach z silnikiem Opla. Oczywiście oznacza to też inny przebieg elektryki rozrusznika.sylwian70 napisał(a):przejrzyj link modele frontera http://www.opel-infos.de/ myślę że dzwon to będzie pasował tylko nie wiadomo jak osprzęt typu rozrusznik.W 2.3 ,2.8 oraz 2.4 rozrusznik jest z lewej strony.

Tylko, że ja mówiłem o 2.5TDS z Frotki, czyli włoskim VM41B.Arni napisał(a):jrzeuski napisał(a):No nie wiem czy w 2.5 da się podmienić silnik na jakikolwiek oplowski czy isuzu bez wymiany korpusu skrzyni, żeby dzwon pasował.
Skoro w Omedze ten sam silnik siedzi na skrzyni na która pasuje też 2.0.

Ta sama?Łukaszwawa napisał(a):mam aktualnie tego 2.5 tds , chciałbym sie go pozbyć bo już drugi raz w ciągu 6 miechów padła głowica i

Łukaszwawa napisał(a):Witam , mam pytanko co do przekładki silnika mam aktualnie tego 2.5 tds , chciałbym sie go pozbyć bo już drugi raz w ciągu 6 miechów padła głowica , jaki silnik podejdzie pod tą skrzynie biegów z minimalnymi przeróbkami ?? benzyna albo diesel obojętne , dzieki

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość