Gdzieś kiedyś słyszałem o systemie wspomagania nagłego hamowania --- czyżby Frontera miała takie coś ?

PS. Psu nic się nie stało --- nawet go nie drasnąłem .
Witamy ! |
---|
|
brum napisał(a):Ale Ty masz 2.3 i tam są słabe hamulce.
I właśnie o to mi chodziło. Przy awaryjnym hamowaniu najbardziej liczy się pierwsze depnięcie i jak układ szczelny to będzie trzymał aż do odpuszczenia pedału. A pompka w tym czasie cały czas działa (chyba, że tylne koła się zblokują i silnik zgaśnie).Trzeci napisał(a):Co do większego zbiornika to nie ma to sensu według gdyz ta pompa nie nadąży go napompowac do odpowiedniego podcisnienia i będzie kontrolka sie świecić że ma za małe podciśnienie. Znaczy sie za pierwszym hamowaniem będzie oki bez zapalenia kontrolki ale później przy drugim depnieciu zaczną sie schody.
jrzeuski napisał(a):We Frocie B dodatkowo zapewnia prawidłową pracę siłownika półosi i 4x4.
skoda_00 napisał(a):Pozwólcie że dołączę do postu![]()
Też mam problem z hamulcami w 2,8 . Słabo hamuje, a szczególnie chodzi mi o pedał hamulca, strasznie późno bierze hamulec, przy samym dole i nie jest to kwestia powietrza w układzie bo już odpowietrzaliśmy i dalej tak samo ;/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości