Ja się tym bawiłem kilka razy ....    tak z pamięci napiszę.
najpierw trzeba  "opisać" swój pojazd...  wagę, opony typ  -  na podstawie tego program uwzględnia współczynniki....  ja sa mało eksperymentowałem i nie udało mi się uzyskac pomiarów "porównywalnych"  do tych z hamowni.   
Trzeba jeszcze skalibrować ( takie menu)  podczas jazdy nie biegu  bespośrednim  ( ??  1:1 )  może ktoś wie jaki to -   czy 3 ???
ja ciągnołem auto na drugim biegu 
do odcięcia obrotów  -  ze względów praktycznych  miałem króki odcinek testowy   i rozpędzenie  do  ~~ 90 km/h  mi tylko mogło wyjść
start wyglądął tak:
1 -  jedynka ruszamy....  do  20/h .... w wrzuc drugi bieg
2 - nie naciskam gazu - niech auto toczy się na wolnych obrotach 
3 - jak się jazda ustabilizuje - wtedy  dajemu BUTA.....  do odcięcia
BARDZO przydatna jest druga osoba do obsługi PC -  samemu to do bani trzeba by zrobić pomiary z gazowaniem na dwa sposoby
- gazowanie  -  BUT  do podłogi....
- gazowanie  z  wyczuciem  - na maksimum przyspieszenia..
Zawsze mnie ciekawiło czy gazowanie  BUTEM  daje coś wiecej niż agresywne przyspieszanie
jak ci sie nie uda "skalibrować"  byś uzyskał odczyt  około 200hp   to nieistototne ....  bo i tak chcemy mies pomiary  do 
porównań -  
więc trzeba sie bardziej skupic by wykres był skalowany na maksimum ekranu  i by  zapisać nastawy pomiarów 
ja tak to widzę....      po uzyskaniu pomiaru referencyjnego...  zapisujemy go/ drukujemy....  itp...
fajnie jakby dało radę wyeksportować  do XLS...  ale tego nie pamiętam... 

potem wycinamy KAT   i   robimy pomiary porównawcze na zapisanych nastawach "rejestratora"