przez Galus » 10 lip 2015 21:08:17
I ja mam teraz podobny problem. Wymienilem skrzynie a ze sprzeglo bylo slabe to i ono polecialo. Skrzynie z 2.4 Kupiona od znajomego i sprawna. Sprzeglo z Rypina tez ok. Wymienilem uszczelniacz na wale. Kola zamachowego raczej nie mozna zle przykrecic. Docisk dokrecany delikatnie po obwodzie. Tarcza ustawiana przy pomocy walka ze starej skrzyni. Lozysko oporowe dobre, pracuje cicho. I tak 1 i 2 oraz 4 i 5 razem ze wstecznym problemu nie stwarzaja. Obroty krecone prawie do odciecia i jest ok. Ale na trojcd lata mi lewarek w przod i tyl. Takie wibracje jak by chcialo z 3 na luz wyskoczyc. Niema wplywu wcisniecie sprzegla. Gdy przy 40 wrzuce 3 pojawia sid owa przypadlosc. Ale tylko gdy dodam gazu. Im mociej wcisne tym bardziej bije. Jak odpuszcze ustaje. Bez wplywu czy mam 40 czy 70 na liczniku. Po wbiciu 4 badz innego biegu tematu niema.
"Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego. Pamiętaj - amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści Titanica..."
vel: Sinner
"Wszyscy wiedza, ze czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, ze się nie da, i on właśnie to coś robi"
Albert Einstein