Witamy ! |
---|
|
jrzeuski napisał(a):A jakby tak jeszcze na rysunku i we wzorze uwzględnić zmianę kąta pracy sworznia i doliczyć górny wahacz (oczywiście również ze sworzniem)?
Jak już będziesz mieć ten wzór, to poproszę o wersję ze górnym sworzniem pod wahaczem (bez podkładki dla uproszczenia), bo nie wiem jakie skombinować dystanse pod mocowanie górnego wahacza, żeby mi się koło wyprostowało
Teraz już nie wiem ... pewnie maciar też źle pamiętamaciar napisał(a):Dodatkowo mozna zauważyc podnoszac frote z przodu jak koło pod końiec podnoszenia do góry nagle kładzie sie do wewnątrz
Wookash napisał(a):Myślę że już wiesz o co chodziło i się ze mną zgodzisz
oposs napisał(a):Wookash napisał(a):Myślę że już wiesz o co chodziło i się ze mną zgodzisz
Chodziło o to że gołym okiem jest to niezauważalne. Stąd próba schowania koła regulowaniem drążka mija się z celem przy źle dobranym ET
axit napisał(a): o kilka kg daje coś co można by nazwać zmniejszeniem wagi całego pojazdu.
STRUNA napisał(a): (...) im większa masa tym lepiej przy np. pokonaniu błotnego przejazdu. Masa i rozpęd przepchnie figure tam gdzie stanie krótkie, lekkie auto.
konik napisał(a):STRUNA napisał(a): (...) im większa masa tym lepiej przy np. pokonaniu błotnego przejazdu. Masa i rozpęd przepchnie figure tam gdzie stanie krótkie, lekkie auto.
To ciekawa teoria
Jeżeli tak jest to ciekawe dlaczego lekkie samuraje objeżdżają ugrzęźnięte gelendy, patrole czy choćby Frotki??
konik napisał(a): ugrzęźnięte gelendy, patrole czy choćby Frotki??
Pawel napisał(a):konik napisał(a):STRUNA napisał(a): (...) im większa masa tym lepiej przy np. pokonaniu błotnego przejazdu. Masa i rozpęd przepchnie figure tam gdzie stanie krótkie, lekkie auto.
To ciekawa teoria
Jeżeli tak jest to ciekawe dlaczego lekkie samuraje objeżdżają ugrzęźnięte gelendy, patrole czy choćby Frotki??
...bo zawsze znajdziesz kilku silnych, i nie koniecznie inteligentnychtroglodytów z np. pobliskiej wioski, żeby wyjąć Samuraja z bagna i postawić na twardym...
To za mało. Trzeba jeszcze zapchać wtryskiwacz albo przewód paliwowy do niego dochodzącywikked napisał(a):to tak przy okazji powiem Wam że żeby auto mniej paliło trzeba zrobić dwie rzeczy:
1. wykręcić świecę to będzie palił na 3 cylindry a nie na 4 więc zawsze mniej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości