Ja zamówiłem ten tańszy od jeep XJ 84/01 ZJ 93/98 itp.cena 164zł w w/w sklepiku co do montażu to fajny patent jest montaz do drązka kierowniczego -kupujesz w sklepie hydraulicznym taką obejmę 1/2 cala skręcaną na 4 śruby 8mm cena 19 zł coś w rodzaju dwóch połówek jakby przecietej rury tylko ze ma wypusty do skręcenia ze sobą.To ma wewnątrz gume i służy do likwidowania naglego wycieku jeśli np.w rurce nagle zrobi ci się dziurka to skręcasz to tą obejmą guma doszczelnia i po klopocie.Jeden otwor rozwiercasz na wiekszy 10mm aby wlazła śruba z oczka amortyzatora.Tą obejme montujesz do drążka kierowniczego w okolicy wąsa od przekladni a drugie oczko amorka mozesz zamotac gdzieś do ramy(przysmarkać uchwyt)i oczko do niego przykręcić lub dorobić kawalek blaszki i pod mocownie mostu.Jak zaczniesz to samo sie wszystko zgra.Pozycje montazu oczek amorka tez tu będa miały znaczenie ale najlepsze ustali się podczas montażu.Ja amorek przykręcilem do sruby mocującej most,dałem dłuższą śrube łeb śruby od dołu ponieważ za duzo nie moze od dołu wystawać śruby bo koliduje z drążkiem.W amorku dopracowalem tulejki w gumach tak aby jedna byla na śrube fi 10mm a druga fi 14mm.Zamontowany w moim motorku 2.2 benz amorek między miską olejowa ma luz ok1-2 mm jeśli ktoś ma wybite poduchy może przycierać i montaż bezpośredni do śruby łapy nie wypali,wtedy można dorobić grubszą blache i do niej przymotać oczko amorka a blachę do śruby trzymajacej most.Wszystko musi być dopracowane aby oczka amorka miały mały ruch pion/poziom.Powodzenia w motaniu
Załączniki
mocowanie do drążka.jpg (31.64 KiB) Przeglądane 954 razy
dluższa śruba mocowania mostu.JPG (47.93 KiB) Przeglądane 953 razy
obejma pół cala.JPG (36.85 KiB) Przeglądane 955 razy
Witam!już jest zamontowany też kupiłem tego od jeepa pasuje idealnie tyle że ja musiałem zupełnie inaczej niż sylwian70 ja mam 2,8 i nie da rady przedłużyć tam śruby od mostu na tyle żeby starczyło do złapania amora bo znajduje się tam alternator.Poszedłem od drugiej strony mostu.Pozdro!
no i sie najeżdziłem z amortyzatorem pół roku i szlak go trafił trza będzie chyba cosik lepszego kupić aniżeli ten jeepowski.Nie polecam krótkotrwały.Pozdro!