Witamy ! |
---|
|
pbkrol napisał(a):1. czy po założeniu chromowanej końcówki (o większej średnicy) pogorszy się oddawanie spalin w czasie brodzenia po wodzie
2. czy to prawda że gdy otwór rury wydechowej jest skierowany w dół jest większe podciśnienie i lepiej w wodzie wychodzą spaliny
3.czy bawić się w dokręcanie - spawanie chromowanej końcówki wydechu (2 wyloty z 1)
pbkrol napisał(a):ogólnie myślałem że końcówka wydechu - rura na samym końcu wygięta otworem do dołu - sam wydech jest dobrze poprowadzony wysoko
chodzi mi o to czy tak zagięta w dół pomaga w brodzeniu po wodzie - wypychanie spalin -
1. czy po założeniu chromowanej końcówki (o większej średnicy) pogorszy się oddawanie spalin w czasie brodzenia po wodzie
2. czy to prawda że gdy otwór rury wydechowej jest skierowany w dół jest większe podciśnienie i lepiej w wodzie wychodzą spaliny
3.czy bawić się w dokręcanie - spawanie chromowanej końcówki wydechu (2 wyloty z 1) czy zostawić starą --
pozdr
pbkrol napisał(a):jak może zassać wodę jak jest snorkelprzez rurę wydechową chyba nie wlezie woda?gdy w wodzie zgaśnie silnik mimo snorkela to nie da się już zapalić silnika ? trzeba wyciągać auto na linie z wyciągarki ?
Pawel napisał(a):Kiedyś na technologii poruszaliśmy wątek zagiętej rury wydechowej i wspólnie z mgr'em doszliśmy do wniosku iż chodzi o rozprowadzenie spalin w... powietrzu/atmosferze... Po prostu gdy ktoś stanie z Tobą nie będziesz mu dmuchał w pysk spalinami...
mpl napisał(a):W mojej forcie urwałem 3 razy końcówkę wydechu, po czym ją obciąłem lekko pod kontem, tak, że nie wystawał wiele za wieszak resora, (sport A) trochę śmierdziąło w środku, ale tylko jak się jeździło powoli))
ali napisał(a):mpl napisał(a):W mojej forcie urwałem 3 razy końcówkę wydechu, po czym ją obciąłem lekko pod kontem, tak, że nie wystawał wiele za wieszak resora, (sport A) trochę śmierdziąło w środku, ale tylko jak się jeździło powoli))
Sportem 2.0 to raczej tylko powoli sie jeździ
ravkop napisał(a):W swojej Frocie postanowiłem obciąć tą zagiętą końcówkę i przyspawać prostą. Po tym zabiegu okazało się, że zawirowanie powietrza zaciągało spaliny do wnętrza pojazdu. Smród był nie do wytrzymania. wróciłem do starej konfiguracji i objawy ustąpiły
ali napisał(a): Sportem 2.0 to raczej tylko powoli sie jeździ
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości