wielowypusty w obudowie coraz bardziej są wyrobione
najgorsze jest to że nie mogę znaleźć paragonu bo bym próbował je reklamować
| Witamy ! |
|---|
|
|

hirek_gda napisał(a):a moja chińszczyzna niestety coraz bardziej się rozsypuje![]()
wielowypusty w obudowie coraz bardziej są wyrobione

jrzeuski napisał(a):- segera na półoś nie było w zestawie. Trzeba dokupić (średnica 24mm). Ten od automatów (20mm) nie pasuje.
Tak naprawdę to założyłem seger 22, bo akurat taki miałem i też trzyma, ale bardzo ciasno siedzi i ciężko go zdjąć/założyć. 24 byłby optymalny. Być może 25 też wejdzie, ale może być zbyt luźny i spaść jak półoś będzie chciała się cofnąć przy wykrzyżu.Arni napisał(a):Pare stron wczesniej jest napisane, że seger jest 24, teraz znów 25.jrzeuski napisał(a):- segera na półoś nie było w zestawie. Trzeba dokupić (średnica 24mm). Ten od automatów (20mm) nie pasuje.
To techniczna informacja i powinna być w 100% zweryfikowana zanim będzie podana na forum.
A co do sprzęgiełek - dzis doszły mi chińskie, te co na fotkach pokazał jrzeuski.(yijia) Jutro montaż i zobaczymy jak sie sprawują. Na pierwszy rzut oka wielowypust wyglada solidnie, zobaczymy jak w praktyce.
Tak przy temacie - nie chce krakac z góry, ale na moje oko elementy tych sprzęgiełek jak sie zużyją po czasie w jakiś sposób, możnaby dorabiać na obrabiarkach cnc.

Arni napisał(a):Te od brum'a rozerwała półoś, tak to wygląda po pęknięciach dookoła.
O którym zaczepie spręyny mówisz? Tym co podnosi wieloklin jak się obraca pokrętłem ? Działa na zasadzie gwintu obracając go albo podnosi wieloklin, albo go opuszcza w dół celem zazębienia.

brum napisał(a):Na półoś we Frocie wchodzi zewnętrzny 25mm
jrzeuski napisał(a):Arni napisał(a):Te od brum'a rozerwała półoś, tak to wygląda po pęknięciach dookoła.
Tak, półoś dała taki moment na zęby, że nie wytrzymały.
.

Arni napisał(a):Na mojej karcie gwarancyjnej
pisze własnie, że wolno stosowac tylko rozmiary przewidziane przez producenta, widocznie zabezpieczaja się przed takimi wypadkami.
Ja mam u mnie standardową felge 16" co z oponą daje w sumie 29" .To zdecydowanie mniejsze obciążenie niż koła 32".

Potwierdzam rozmiar segera 25 - siedzi pewnie i mocno obejmuje półoś. Włożenie tam 24 graniczy z cudem i zostaje on trwale rozciągniety już przy próbie założenia. 26 moznaby jeszcze też załozyć ale na pewno nie pchac 24 na siłe bo sie rozciągnie.Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość