dljm napisał(a):u mnie coś głośno chodził reduktor, i się okazało że rozleciało się łożysko igiełkowe
ale głośno chodził na 2x4 i 4x4
Masz może fotki jak reduktor wygląda w środku? Zakładam, że w A wygląda jakoś podobnie. A może ktoś ma rysunki z EPC? Nie chcę go rozbierać tylko w celach poznawczych, bo działa a obudowa jest szczelna i wolę, żeby tak pozostało

Coś mi wyje pod podłogą i nie mogę znaleźć co. Tylni most już obadałem i to chyba nie stamtąd. Dolałem ok. 100ml oleju do reduktora, bo tyle brakowało do korka (trochę mi cieknie wyjściem na wał tylny) i jest jakby nieco ciszej, ale może się po prostu już przyzwyczaiłem do tego dźwięku. Rano, jak jechałem na zimnym oleju jakby w ogóle nie wyło a zaczęło się później jak się rozgrzał. A może po prostu mój słuch się dostroił

PS. W skrzyni dla odmiany miałem za dużo oleju i jak odkręciłem korek, to się zaczął wylewać. Dobra setka uleciała. Myślałem, że może woda weszła do środka, ale olej był czyściutki. Wygląda więc na to, że ktoś przede mną nalał tam za dużo. Ciekawe jak, chyba musiał przechylić samochód.