Witamy !

Haydpark - rozmowa na każdy temat

Rozmowy na wszystkie tematy

Re: Haydpark - rozmowa na każdy temat

Postprzez Edgar » 21 lip 2010 11:21:33

Cieszy mnie, że choć jedna osoba przeczytała moje posty ze zrozumieniem, bez uprzedzeń wywołanych przez mój kontrowersyjny awatar - teraz mam lepszy (dla jasności to Edgar Allan Poe, pisarz z XIX wieku ;) )

Darujcie mi brak zachowania konwenansów, nie posługuję się nimi w życiu i nie zamierzam, ale rozumiem, iż było to olbrzymie foux pas z mojej strony ;)

Z drugiej strony starzy userzy powinni się raczej smucić, iż degrengoladę na forum dostrzega nawet nowicjusz, prawda?
Edgar

Postprzez Edgar » 21 lip 2010 11:25:42

Edgar edytuj wpisy!
Może zakup sobie autko jakimi my jeździmy to popiszesz o sprawach, które mnie interesują :>:[/quote]

Już niedługo nabędę!
i będę z wami jeździł na wszystkie zloty i rajdy, cieszycie się? ;-D
Edgar

Postprzez Edgar » 21 lip 2010 11:28:36

No, zmieniłem, gratuluję bystrości ;-)
Mam wiele twarzy. I każda tak samo prawdziwa jak i kłamliwa.
Ostatnio edytowano 21 lip 2010 15:17:09 przez Edgar, łącznie edytowano 1 raz
Edgar

Postprzez Odoll » 21 lip 2010 11:37:04

To cudak z Ciebie :shock:

Ja mam tylko 1 twarz , min potrafię kilka za to zrobić ;)
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Pochwały: 10
Województwo: Pomorskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Edgar » 21 lip 2010 12:03:25

Ja mam tylko 1 twarz , min potrafię kilka za to zrobić ;)[/quote]

Cudak-nie cudak, na pewno jestem ciekawą postacią, barwną i wielowymiarową ;-)

I nie powiem na razie, kto z was zamierza niedługo sprzedać swoją frotkę, ale pewne kroki juz zostały poczynione ;>
Edgar

Postprzez piotrul » 21 lip 2010 12:12:31

oposs napisał(a):
piotrul napisał(a):Edgar, weź może się przenieś na forum onet

Mysle ze przydaloby sie spojrzec dokladniej na problem ktory poruszyl Edgar w swoich wypowiedziach. Od jakiegos czasu dyskutujac poza forum zauwazalny jest spadek liczby postow ludzi ktorzy reprezentuja pewien okreslony poziom wiedzy. Nie tylko technicznej. Za spadkiem zwykle podaza ich coraz rzadsza obecnosc. Irytuje ich coraz wieksza liczba ujadaczy ktorzy pisza bzdury, w coraz dluzszych postach, z ktorych i tak nic nie wynika. Nie wspominam o wiedzy dotyczacej auta ktorym jezdza bo zwykle tez jej brak. Zwykle charakteryzuje ich to ze probuja wciagnac w donikad nie prowadzacy dialog, przy czym ich post zawsze musi byc ostatni. Czemu nie porozmawiac o czyms madrym? Czy cieszy nas tylko komentowanie w niewybredny sposob ludzkich tragedii i glupoty? Czy gratulujemy sobie tylko wtedy gdy zrozumiemy zawily scenariusz "Avatara"? Pomijajac tozsamosc kolegi Edgara sugeruje zastanowic sie nad tym ze wymagamy od nowych uzytkownikow by powiedzieli "Dzien dobry", a potem "pier...limy konwenanse". A moze na odwrot :roll: Tak czy siak wraz ze wzrostem ziaren rosnie liczba plew. Chcialo by sie zeby bylo na odwrot. Jezeli ktos sie poczul urazony to bardzo mi przykro: ten post byl do Ciebie. Tak wiec kolego piotrul, uwazaj aby Tobie nie pokazano palcem kierunku z ktorego nadszedles :offtopic:

Ochłoń trochę....
I pisz z sensem.
Piszesz o coraz dłuższych postach -> spójrz na swój.
Piszesz by porozmawiać o czymś mądrym -> w tym niemądrym temacie jesteś najbardziej aktywny.
Jeżeli cały wywód był do mnie, to przywitałem się już dawno :roll:
No i
kolego piotrul, uwazaj aby Tobie nie pokazano palcem kierunku z ktorego nadszedles :offtopic:

Jak na razie to Ty tutaj kreujesz się na pieniacza. :roll:
piotrul

Postprzez wikked » 21 lip 2010 12:18:21

@piotrul daj na luz bo za opossem stanie połowa forum (conajmniej) i ja tam też będę. Jesteś za "cienki" żeby z Nim konkurować.
Skończcie temat z Edgarem bo sam do siebie pisać nie będzie.
wikked

Postprzez FROTERKA » 21 lip 2010 12:47:08

Edgar napisał(a):I nie powiem na razie, kto z was zamierza niedługo sprzedać swoją frotkę, ale pewne kroki juz zostały poczynione ;>

Jak w przedszkolu. :?
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez Odoll » 21 lip 2010 12:48:18

Edgar napisał(a):Rozumiem, tylko to, co pod maską się liczy, nie pod kopułą własnego zakutego łba :-D

Pojeździmy sobie na małym forumowym off roadzie? Trochę inaczej, niż przywykliście w terenie.
Dacie radę? ;-)

Tu nam dajesz do zrozumienia że u Ciebie pod kopułą to HO HO :!: :!: :?: :?:

Edgar napisał(a):Bo, widzisz, dla mnie wymiana myśli intelektualnej to właśnie zabawa, a nie walka o życie.

Zabawny

Edgar napisał(a):Taki ze mnie kawał chama i prostaka.
O dupie Maryni opowiadać nie będę, choć byłoby o czym, tym bardziej o moich narządach, by nie wpędzać nikogo niepotrzebnie w kompleksy :-)

Cham i prostak ale dżentelmen i skromny
Rozmiary też masz HO HO :oops: :lol:

Edgar napisał(a):. Nie jestem człowiekiem religijnym, raczej ciekawym, ciekawskim może, wścibskim na pewno i barrrdzo denerwującym, ale, zapewniam, niegroźnym :-D

Edgar napisał(a):Darujcie mi brak zachowania konwenansów, nie posługuję się nimi w życiu i nie zamierzam

Edgar napisał(a):Mam wiele twarzy. I każda tak samo prawdziwa jak i kłamliwa.

Edgar napisał(a):Cudak-nie cudak, na pewno jestem ciekawą postacią, barwną i wielowymiarową ;-)

Ty się Edgar zareklamowałeś jak w serwisie randkowym :mrgreen: ale nie wszystko takie HALOO u ciebie , za wylewny trochę jesteś, na pierwsze spotkanie tyle danych :?: a gdzie nutka tajemniczości :?: :lol:
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez piotrul » 21 lip 2010 12:49:29

opossem stanie połowa forum (conajmniej) i ja tam też będę

A cóż to za argument, to nie Sejm :mrgreen:
Nikogo nie obrażam, odnoszę się tylko do zaczepki. A za "cienki" to w względne jest. :roll:
Ale w sumie, masz rację. Jak kogoś uraziłem to sorry, nie mam zamiaru sie kłucić :beer:
Tym bardziej, że zaczynam urlop i w nocy ruszam do BiH :D
Pozdro
piotrul

Postprzez Krogulec » 21 lip 2010 12:59:12

I to jest właśnie fajna, konkretna rozmowa osób różniących się (w niektórych sprawach) światopoglądem.
Jeśli ktoś chce rozmawiać o religi i znajdzie rozmówcę - super, o polityce - też ok.
Sposób rozmowy zależy od od każdego indywidualnie - może być prowokujący, miałki, podlizujący się. Ja wybieram osoby z jajem.
Szkoda że małopmiasteczkowa mentalność polaka bieże górę nad tolerancjią i ciekawością poznawania, KTO NIE JEST TAKI JAK MY WON ! jakie q -wa smutne

\
Balkandriver napisał(a):I nie ma to nic wspólnego z cenzurą (modne słowo, bo można sobie nim gębę wycierać, tak po prostu), ale też nie ma nic wspólnego z tzw. rozwojem forum.

A co do "cenzury" - jest wątek nieopodal o prezydencie, gdzie są różne, skrajne wypowiedzi i są... nikt ich nie wykasował.

A jeśli ktoś potrzebuje doznań religijnych, naprawdę doznań, a nie , jak pisze @wikked "pierd...nia o szopenie" (choć to rok szopenowski mamy), to proponuję trip do Indii (Radżastan), Iranu albo Pakistanu (zwłaszcza w obecnym czasie), tam doznacie ekspiacji.

Balkandriver - jak według Ciebie powinien wyglądać rozwój forum, kiedy wszycy będziemy "ćwierkali" na wspólnie ustalone tematy ( o prezydęcie - TAK, o polityce zagranicznej-NIE, o religi -NIE, o szkolnictwie -TAK) nuda
Wyglądasz na mądrego gościa, a nie doceniasz mocnej merytorycznej rozmowy na tematy religi i światopoglądu , tylko wysyłasz ludzi po doznania w dzikie kraje, dopisz jeszcze: księża na księżyc.
Cenzura wybiorcza - szłyszłeś kolego o czymś takim.

Dobrze, że jest pare otwartych umysłów, które moją ochote zabrać głos w tej sprawie i nie boją się tego że geneza tego tematu powstała w wyniku dwóch słów satanizmu i racjonalizmu.

Może następny temat będzie: o napier.. żon i dzieci przez ojców katolików (co rozgrzeszenie dostają w niedzielę) i o religi ateistycznej jaką jest buddyzm.
A propos wzajenego zrozumienia:
Balkandriver napisał(a):byłem sobie wśród muzułmanów, bektaszytów, katolików i ateistów i wszyscy mieli uśmiech na twarzach i wzajemne do siebie zrozumienie

to myślę , że będzie tylko wtedy gdy szanuje się poglądy innych, poglądy poznaje się w rozmowach i porzez słowo pisane.

Do Edgara - zmuszenie do myślenia (co niektórych) nie jest łatwe, więc dzięki
Krogulec

Postprzez Edgar » 21 lip 2010 13:09:54

Ty się Edgar zareklamowałeś jak w serwisie randkowym :mrgreen: ale nie wszystko takie HALOO u ciebie , za wylewny trochę jesteś, na pierwsze spotkanie tyle danych :?: a gdzie nutka tajemniczości :?: :lol:[/quote]

Dostaliście zaledwie mały wycinek nic nie znaczącego info, userzy.
Rozumiem, że fotki w awatarach i profilu są mniej wymowne, gdy pokazuje się rejestrację auta i własną facjatę :-D
OK, co innego mamy na myśli, gdy mówimy o prywatności zatem ;-)
Edgar

Postprzez Edgar » 21 lip 2010 13:11:21

FROTERKA napisał(a):
Edgar napisał(a):I nie powiem na razie, kto z was zamierza niedługo sprzedać swoją frotkę, ale pewne kroki juz zostały poczynione ;>

Jak w przedszkolu. :?

"Why so serious?" ;-D
Edgar

Postprzez FROTERKA » 21 lip 2010 13:17:35

Krogulec napisał(a):mocnej merytorycznej rozmowy

Krogulec, jest to forum tematyczne i merytoryczne dyskusje są (a i to nie zawsze :lol: ) w temtach dotyczących fronter.
Podobnie jak Ty, uważam, że w hyde parku powinna być możliwość porozmawiania o wszystkim ale oprócz treści ważna jest także forma. Być może nie zdążyłeś przed skasowaniem przeczytać odpowiedzi na Twój poprzedni temat. W rzeczowy i grzeczny sposób Ci tam odpowiedziano, dlaczego temat jest nie na miejscu. Tak jak, moim zdaniem, nie wypadałoby zakładać tematów: kto, ile razy uprawia seks i z kim, kiedy ostatnio byłeś u proktologa, gdzie pracujesz i ile zarabiasz itp, itd.
A nawiasem mówiąc mamy na forum użytkownika o nicku Satan i jakoś nikt się nie oburza.

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez jrzeuski » 21 lip 2010 13:31:01

Krogulec napisał(a):Balkandriver - jak według Ciebie powinien wyglądać rozwój forum, kiedy wszycy będziemy "ćwierkali" na wspólnie ustalone tematy ( o prezydęcie - TAK, o polityce zagranicznej-NIE, o religi -NIE, o szkolnictwie -TAK) nuda

Chcesz tu zrobić drugi Onet? :stop: A kto za to zapłaci? Przestrzeń dyskowa serwera ani jego dostęp do sieci nie jest darmowy a ta garstka klubowiczów płacących składkę na utrzymanie tej strony może jednak woli, żeby forum pozostało tematyczne? Zgodnie z celem, do którego zostało powołane.

Dla mnie dział Hydepark jest OK, dopóki nie zdominuje tematów dotyczących Frontery. Zakresu tematów osobiście bym odgórnie nie ograniczał, ale wiadomo, że światopoglądowe (religijne, polityczne) są w Polsce na tyle kontrowersyjne, że powodują niekończące się dyskusje bez celu a do tego psują nastroje, bo prędzej czy później pojawią się obraźliwe teksty. No to po co w ogóle wsadzać kij w to mrowisko skoro wiadomo, że w pewnym momencie będzie musiał wkroczyć moderator (zwany niegdyś cenzorem) i zaprowadzić porządek? Już to kiedyś pisałem, ale powtórzę, że polskie społeczeństwo nie dojrzało jeszcze do idei Hydeparku. Także popełniłeś falstart :wink:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez Edgar » 21 lip 2010 13:42:20

Jeśli chodzi o pojemność serwera - od czego są moderatorzy jak nie od usuwania nieaktywnych wątków? Wywalasz - masz nowe miejsce, prawda? Zapełniasz - wywalasz. Taka zabawa. Fucha moda jest zazwyczaj non profit, ale skoro ktoś sie najął jako pies - niech szczeka.

Co do samej idei HP - śmieciowy z definicji dział, więc skąd to święte oburzenie na brak w nim merytoryki?

Jeśli chodzi o jakieś onety-srety, to nigdy na takim forum nie byłem, zawsze to były fota typowo tematyczne, mniejsza jakie, ale nikt sie tam tak nie napinał jak tu.

Z waszych wypowiedzi wynika, że wolicie się głaskać wzajemnie po pleckach i uśmiechać, zachowując pozory, a nie poznawać się - po prostu, jak ludzie.

OK, wasze małpy i wasz cyrk :-)
Edgar

Postprzez FROTERKA » 21 lip 2010 13:52:14

Edgar napisał(a):Z doświadczenia wiem, że po pewnym czasie fora ulegają czemuś w rodzaju degeneracji, tematy dublują się, forum zaczyna pożerać samo siebie, powoli wypala się aż do totalnej smierci, czyli braku nowych userów, tematów i postów :-)

Zatem, miast blokować nowe, kontrowersyjne, ale ciekawe tematy - może skorzystać z okazji i zabawić się trochę? Bo, widzisz, dla mnie wymiana myśli intelektualnej to właśnie zabawa, a nie walka o życie.

I Ty właśnie postanowiłeś tchnąć poprzez zabawę nowe życie w nasze stetryczałe forum ? Och, dzięki Ci za troskę ale niepotrzebnie. a nawet jeśli forum umrze to chyba nie Twój problem. Tyle.

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez mikrusik » 21 lip 2010 14:31:32

Miło, że zamierzasz nabyć autko takie jak my w większości.
Miło, że wyrażasz chęć uczestnictwa w zlotach, rajdach, spotach.
Oby Ci się to udało, bo często na obietnicach się kończy.
Może na początek zgłoś swoją kandydaturę do klubu?
Nie wiem czy będzie nam miło, że będziesz uczestniczył w imprezach, to czas przyszły...
Jak nie będzie nam miło, to po prostu nie będziesz uczestniczył w naszych imprezach.
Zaprasza zawsze gospodarz, wpłata i chęć to nie wszystko.
Może przy głębszym poznaniu zyskujesz na wartości? Oby nie większą ilość wrogów :twisted:
No to postaraj się o autko i wyrusz z nami, zapewne poznasz nas od tej strony, której jeszcze nie znasz...

Prosiłem Cię o zachowanie czystości forum, a Ty nadal robisz to co wcześniej.
Ty jednak musisz mieć Replay :killer:
Osobiście dla mnie zaistniałeś i już Cie widać na forum.
Sam pisałeś o tym, ze jesteś na wielu forach.
Czyli aktywnie działasz.
Skoro jednak popełniasz takie wyskoki, to ciekawe na ilu Cię :banan?: spotkał?

Proszę teraz moderatora o kasowanie wpisów naruszających regulamin z powodów technicznych.

Co do wielości tych twarzy...
Zobaczymy na spotkaniu czy jesteś strategicznie rozstawiony , czy też nie.
Czy gdyby nie te zęby, to by była...
Ja mam jedną i nie muszę się ukrywać.
mikrusik

Postprzez Edgar » 21 lip 2010 15:03:43

1. Cieszę się, że się cieszysz, że nabędę Frotkę.
2. Rajdy będą na pewno fajne, o ile oczywiście dostąpię zaszczytu na nich uczestnictwa.
3. Mam nadzieję, że się uda.
4. Jeśli chodzi o klub - może się zgłoszę, o ile uznam, że naprawdę warto :-)
5. Przy głębszym poznaniu wydaję się chyba jeszcze bardziej paskudny, choć kobiety mnie raczej lubią :-)
6. Autko powinno być jeszcze w tym miesiącu.
7. Nie chciałem zaśmiecać forum, nie robiłem tego świadomie (oczywiście mam na mysli sprawy techniczne, nie treść)
8. Tak, działam aktywnie na forach, bana nie dostałem (bardzo ładny emot bana, by the way :boss: )
9. Myślę, ze jak się poznamy - moja twarz Cię zaskoczy, bo, widzisz, znam ja takich, co tylko strugają na forach wariatów - ja nim naprawdę jestem ;-)
10. A w ogóle to fajnie tu pobyć przez chwilę, choć kariery to ja to tu raczej robić nie zamierzam, taka karma :-)

update: czy teraz jest czyściej? ;-)
Edgar

Postprzez piotrul » 21 lip 2010 17:00:15

Edgar napisał(a):....
8. Tak, działam aktywnie na forach, bana nie dostałem (bardzo ładny emot bana, by the way :boss:

Każdy działa na jakichś forach. A czy można wiedzieć, na jakich Ty działasz i czy pod tym samym nickiem?
Tak tylko pytam :wink:
piotrul

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do HydePark