Witamy ! |
---|
|
mpl napisał(a):Pewnie wyjdzie, że się czepiam, ale ktoś jest właścicielem tych grafik i zastanawia mnie jedna rzecz, czy masz zgodę na ich używanie?
Jak nie, to wedle przepisów kradniesz : )
pozdr.
m
Lady_Killer napisał(a):mpl napisał(a):Pewnie wyjdzie, że się czepiam, ale ktoś jest właścicielem tych grafik i zastanawia mnie jedna rzecz, czy masz zgodę na ich używanie?
Jak nie, to wedle przepisów kradniesz : )
pozdr.
m
Jacek-jjkiller sam robi wiele grafik śladów opon np. w podpisie Pawła-Amora, Koguta. Te grafiki lub podobne można wykorzystywać bez żadnych problemów. Killer użycza je za darmo
A poza tym takie koszulki to fajny i nie drogi pomysł
FROTERKA napisał(a):Ja mogę wszystkim chętnym przejechać oponami po koszulkach gratis, bez żadnych honorariów autorskich !
sebano79 napisał(a):...dopóki nie czerpiemy dochodów
FROTERKA napisał(a):Ja mogę wszystkim chętnym przejechać oponami po koszulkach gratis, bez żadnych honorariów autorskich !
sebano79 napisał(a):Trochę masz racji, ale dopóki nie czerpiemy dochodów wykorzystując znaki firmowe to raczej żadne represje nam nie grożą. Podobnie jest u nas z piractwem, dopóki robimy to na własny użytek, to niewiele nam zrobią. W sumie to powinni nam jeszcze płacić za reklamę
jrzeuski napisał(a):FROTERKA napisał(a):Ja mogę wszystkim chętnym przejechać oponami po koszulkach gratis, bez żadnych honorariów autorskich !
No to pomysł na trofeum ze zlotu już jest. Pytanie czy uda się znaleźć koszulkę w takim rozmiarze, żeby wszyscy się "podpisali"
mpl napisał(a):sebano79 napisał(a):Trochę masz racji, ale dopóki nie czerpiemy dochodów wykorzystując znaki firmowe to raczej żadne represje nam nie grożą. Podobnie jest u nas z piractwem, dopóki robimy to na własny użytek, to niewiele nam zrobią. W sumie to powinni nam jeszcze płacić za reklamę
Teoretycznie tak, ale to zależy od tego jaką licencję daje właściciel -jeśli w ogóle - tak więc lepiej się strzec- a przynajmniej mieć świadomość. ; ] pozdrawiam MM
sebano79 napisał(a):ale dopóki nie czerpiemy dochodów wykorzystując znaki firmowe to raczej żadne represje nam nie grożą.
STRUNA napisał(a):A cudzych piosenek na ulicy też nie można śpiewać po pijaku??
Balkandriver napisał(a):
To wszystko wydaje się być błachostką, ale tak naprawdę należy bardzo uważać.
BALKANDRIVER
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości