Witamy !

V Zlot Opla Frontery, 11-13.06.2010, Żelazo - organizacja

11 - 13 czerwca 2010

Re: V Zlot Opla Frontery, 11-13.06.2010, Żelazo - organizacja

Postprzez Kristoffer » 12 kwi 2010 08:42:17

Witam Wszystkich

Tak sobie czytam od jakiegoś czasu i myślę że niema co gdybać, myślę że Robert podoła bez problemowo naszym wymogom gdyż jest to facet na poziomie a z off-roadem ma więcej wspólnego niż nie jeden z nas.
Tak że ja osobiście jestem spokojny o organizację imprezy z jego strony patrząc na historie imprez jakie przeprowadził w ostatnim czasie.
Myślę że takie błahostki jak koszulki czy inne pierdoły nie maja znaczenia liczy się aby frekwencja dopisała a to jest podstawą do udanej imprezy,bo przecież oto chodzi by znów się spotkać i wspólnie spędzić miło czas.

Pozdrawiam i zachęcam do udziału w imprezie bo jest to na pewno wielkie przeżycie tak jak to dla mnie było w zeszłym roku w Staszowie.
Frontera B Sport RS
Ratownik XTR
lift IRONMAN 3"
Dotz Dakar 15 ET+12J7
BFG AT 31x10.5
http://www.facebook.com/groups/519662818045283/
Kristoffer
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Obrazki: 16
Pochwały: 1
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Sport 1998-2004

Postprzez FROTERKA » 12 kwi 2010 09:19:47

Wcześniej napisałam "Panowie" teraz napiszę:
Chłopcy, :? uspokójcie się. Może zamiast podgrzewać atmosferę może spróbujcie rozmawiać. Ja słowa Roberta
robert_smoldzino napisał(a):@Kogut - to jest zlot Opla Frontery!!! Jakie inne auta tam maja byc? :shock:
I o jakim podium piszesz? Przeciez to jest zlot/spotkanie/meeting/piknik/cokolwiek a nie rajd czy wyscig.

rozumiem jako TO JEST WASZ FRONTEROWY ZLOT I JA NIE ZAPROSZĘ INNYCH OFFROADOWCÓW ALE WY ZAPRASZAJCIE KOGO ZAPRAGNIECIE. Ale może się mylę...
Sami byliście na zlocie landków w Wieliczce i nikt Was nie wyganiał.
I jeszcze raz: zlot to nie rajd.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez danielrajszczak » 12 kwi 2010 12:04:40

Nawet ciekawie by było gdyby zjawili się Koledzy innej marki np. Jeep. Dlatego, że równolegle idzie post o wyższości świąt. Myślę, że niejeden z nas chętnie obejrzałby np. standardową Frotę (nie zmotaną) vs np. Jeep. Oczywiście nie bitwa na śmierć, lekkie porównanko i konstruktywne konkluzje.
Czytając niektóre wypowiedzi mam wrażenie, że bije się pianę w tych tematach nie mając absolutnie pojęcia lub jeszcze gorzej upierając się przy swoim mając blade pojęcie;)

A temat zlotu... zdejmijcie nogę, bo ciśnienie nie pozwoli Wam dożyć zlotu;))) Jest jasne co i kiedy oraz za ile... I TYLE!

Chyba, że szukający dziury w całym, chcą mieć wytłumaczenie nieobecności. Rozumiem, że większość (razem ze mną) niecierpliwi się, ujrzała by foto, filmy albo z fotela już pół zlotu przeżyła... spokojnie bo podgrzewając w ten sposób atmosferę szkodzimy.
danielrajszczak

Postprzez FROTERKA » 12 kwi 2010 12:12:42

Porównać się z innymi markami można prawie na każdej ogólno otwartej imprezie offroadowej.
To nie to, że nie chcę jeepów, samurajów czy innych na zlocie. Chcę, żeby na zlot przyjechali ludzie, których znam z forum, obojętnie jaki mają samochód, by poznać ich osobiście. Dla mnie to podstawowy powód organizowania zlotu.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez robert_smoldzino » 13 kwi 2010 06:20:18

@lysy - jesli zdecydujesz zmarnowac oszczednosci ostatniego roku na tak beznadziejna impreze masz u mnie wielkie piwo za poczucie humoru,
@FROTERKA - masz piwo za sluszna interpretacje,
@Kogut - a podaj mi jakis powod dla ktorego kierowca TOZUKI czy LANEEPa innego, po przeczytaniu o zlocie Opla Frontery mialby zglebiac temat i sie zapisac. Ja nie jezdze na Jeeparty, Suzukownie czy TLCamp, bo czytam ze zrozumieniem. Znam tam kilka osob i gdybym mial wielkie parcie to bym sie dopytal i moze zapisal jakby pozwolili, tylko po co? Do nas na Baltic Land Rover Meeting tez nie przyjezdzaja inni, mimo ze nie ma zakazu. Inna bajka gdyby byla to impreza darmowa, bo sponsorowana w calosci. Gdyby byly wielkie nagrody tez nalezaloby przeprowadzac weryfikacje zgloszen, a tak? Po co?
Nasze imprezy: www.smoldzino.org
robert_smoldzino
Starszy Zaglądacz
Starszy Zaglądacz

Postprzez mazurkas007 » 13 kwi 2010 09:10:22

Czy szanowny moderator może otworzyć nowy topic na temat V zlotu, w taki sposób, aby mógł tam informacje i ew. nowości wpisywać tylko organizator, bez możliwości komentowania.
W tej chwili z tego wątku zrobił się taki bełkot, że nic nie wiadomo. Niech ten temat zostanie, co by się każdy mógł wyżalić, jednak nowy wątek tylko i wyłącznie informacyjny uważam za konieczny.
była Frotka zmotka 3.2, będzie druga edycja 2.2 :)
Podróże bez granic : Polska, Niemcy, Estonia, Litwa, Łotwa, Rosja, Rumunia, Mołdawia, Finlandia, Węgry, Włochy, Austria, Czechy, Słowacja, San Marino, Szwecja, Tajlandia, Malezja - tam byliśmy na kołach.
mazurkas007
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 30
Pochwały: 6
Województwo: Podlaskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez wikked » 13 kwi 2010 19:55:26

całkowita racja @mazurkas, mniej pieprzenia a więcej treści potrzeba chociaż w sumie można wykasować te posty któe kompletnie nic nie wnoszą i ten temat zostawić bo w sumie jak ma odpowiadać Robert jeśli będzie poblokowane. Sugeruję w zasadzie większą czujność modów w tym temacie a jeśli chodzi o Nas (potencjalnych zlotowiczów) więcej samozdyscyplinowania.

Wiktor Twój pomysł uważam za bardzo dobry, usunąłem więc kłótnie, OT, i nic nie wnoszące posty. Z 7 stron zostały 3
Konik
wikked

Postprzez mikrusik » 17 kwi 2010 20:10:47

Przepraszam, że przerywam tą ciszę, ale już wcześniej miałem zadać to jak dla mnie fachowe pytanie.

Czy podczas imprezy będzie na bazie alkomat do porannego sprawdzianu?
mikrusik

Postprzez tomsor » 17 kwi 2010 20:40:03

gdy pójdziesz w nocy na stacje po trunki jak braknie(bardzo możliwe)to kupisz przy okazji ,,balonik' albo kup robiąc pierwsze zakupy,i po problemie :wink: :mrgreen:
tomsor
Bywalec
Bywalec

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Samochód: Frontera A 2.8TDI Long 1995-1996

Postprzez wikked » 18 kwi 2010 07:39:35

mikrusik napisał(a):Przepraszam, że przerywam tą ciszę, ale już wcześniej miałem zadać to jak dla mnie fachowe pytanie.

Czy podczas imprezy będzie na bazie alkomat do porannego sprawdzianu?

Ja wezmę swój, jest dość dokładny i dobry (nie chuchany tylko dmuchany).
wikked

Postprzez mikrusik » 18 kwi 2010 09:09:42

Mam oficjalne potwierdzenie na zlot nasz zorganizowałem 5 opakowań energy drinka-120 puszek. :mrgreen:
Załączniki
riders.jpg
riders.jpg (3.89 KiB) Przeglądane 4321 razy
mikrusik

Postprzez robert_smoldzino » 28 kwi 2010 16:16:10

Dwie informacje:
Bardzo wazna - za tydzien we wtorek po dlugim weekendzie dokonam weryfikacji zaklepanych noclegow w osrodku, w nawiazaniu do wczesniejszej informacji, zgloszeniom niepotwierdzonym zaliczka ogolna nie zaklepuje nocowania w osrodku, prosze rowniez Wszystkich pozostalych liczacych na nocleg w warunkach hotelowych o zapisanie sie i potwierdzenie sie zaliczka z przyczyn jak wyzej.

Informacja druga - w zwiazku z zapytaniami na pw odpowiadam - przyjechanie z przyczepa kampingowa na zlot nie wiaze sie z dodatkowymi kosztami, mozna przyjechac z ogonkiem i nic to nie kosztuje extra ani nie powoduje dodatkowych kosztow, goraco zachecam do takiej formy uczestnictwa.
Nasze imprezy: www.smoldzino.org
robert_smoldzino
Starszy Zaglądacz
Starszy Zaglądacz

Postprzez danielrajszczak » 28 kwi 2010 21:29:11

Jako, że w branży wędlin.. graficznie posmyram JBB'owo.. może coś kapną... jakaś forma reklamy... pomyślę i pogadam...
danielrajszczak

Postprzez babelok » 19 maja 2010 08:14:52

Witam. Dopiero niedawno dowiedzieliśmy się o zlocie i akurat w czerwcu planujemy wakacje nad morzem i bardzo chcielibyśmy uczestniczyć w nim :) tylko jest jeden problem. nad morze jedziemy z psem. Czy będzie on przeszkadzał na zlocie? proszę odpiszcie w miarę szybko bo chcemy się zapisać jeśli to będzie możliwe.
pozdrawiamy.
kasia i olek
babelok

Postprzez danielrajszczak » 19 maja 2010 08:40:04

Najlepiej skontaktujcie się z organizatorem.
Stopka pod wpisem roberta_smołdzino:
http://smoldzino.org/index.php?option=c ... &Itemid=73
Ostatnio edytowano 19 maja 2010 08:41:47 przez danielrajszczak, łącznie edytowano 1 raz
danielrajszczak

Postprzez babelok » 19 maja 2010 08:41:32

nie otwiera mi się ta stronka która wysłałeś. ale dzięki. znalazlam na forum nr telefonu do organizatora ale jak na razie to ma wyłączony telefon. ale będę próbować do skutku :)
babelok

Postprzez danielrajszczak » 19 maja 2010 08:42:19

5 postów wyżej w jego stopce
danielrajszczak

Postprzez babelok » 19 maja 2010 08:46:16

dzięki :)
babelok

Postprzez danielrajszczak » 19 maja 2010 09:28:14

robert_smoldzino napisał(a):Dwie informacje:
Bardzo wazna - za tydzien we wtorek po dlugim weekendzie dokonam weryfikacji zaklepanych noclegow w osrodku, w nawiazaniu do wczesniejszej informacji, zgloszeniom niepotwierdzonym zaliczka ogolna nie zaklepuje nocowania w osrodku, prosze rowniez Wszystkich pozostalych liczacych na nocleg w warunkach hotelowych o zapisanie sie i potwierdzenie sie zaliczka z przyczyn jak wyzej.

Informacja druga - w zwiazku z zapytaniami na pw odpowiadam - przyjechanie z przyczepa kampingowa na zlot nie wiaze sie z dodatkowymi kosztami, mozna przyjechac z ogonkiem i nic to nie kosztuje extra ani nie powoduje dodatkowych kosztow, goraco zachecam do takiej formy uczestnictwa.

Wpłaciłem po terminie. Jaka jest opcja noclegu, czy da radę coś załatwić? Przyjedziemy ja ze szwagrem. Gdzie szukać, kogo pytać? Gdzie się zapisać?
danielrajszczak

Postprzez albi » 19 maja 2010 14:34:56

Hej,
tez sie o noclegi probowalem od organizatora dowiedziec, bo znalazlem info na stronie, ze sprawa rezerwacji noclegow jest juz zamknieta. Czyli osoby ktore z roznych powodow nie mogly wczesniej zarezerwowac noclegow zostaly pozostawione troche same sobie. Odpowiedz organizatora ponizej:
"Temat noclegow z mojej strony jest zamkniety. Nie ma mozliwosci zmiany rozkladu uczestnikow. Jest jednak spora baza agrogospodarstw na terenie gminy i bez trudu mozna cos znalezc. Ja jednakoz nie bede sie tym zajmowal, bo nie mam na to czasu zwyczajnie.
pzr
robert"

czy ktos wie, gdzie nocleg zarezerwowac, albo czy w tym osrodku, gdzie bedzie zlot mozna na wlasna reke cos zaklepac. Bo nie bardzo wiem co zrobic?
albi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do V Zlot OFF, 2010, Żelazo