Dziś na trasie kierowcy jeden drugiemu coś tam coś tam i zaczęli się wyzywać na co włączył się trzeci: "Kłócicie się niczym baby, jakbyście się bić nie umieli"
Najlepszy tekst słyszałem kilka tygodni temu i całą drogę do domu się śmiałem. Jakiś pan poważno ironicznym tonem : "Koledzy z radiowozu, włączcie sobie światełka.", a potem smętnie rzucone "Dzięki". Chyba się głupio chłopakom zrobiło chwilowo. Inny tekst dawno zasłyszany, który mi też utkwił : "A niechaj jastrząb porwie Twe najmłodsze dziecko!"
Tylko, że wielu kierowców wsiada do samochodów i: -jak i gdzie mnie słychać Nic do powiedzenia nie ma, nawet nie podziękuje gdy mu ktoś odpowie. Później w czasie jazdy też się nie odezwie. Po co więc sprawdza radio. Coraz częściej zaczęli odpowiadać. "Kolego słychać cię niepotrzebnie"
"-mobilki jak ścieżka na ...............? - masz czysto do .............. (można grzać) 2 minuty później: - qrwa!! kutas który powiedział że jest czysto przed chwilą, czy jest na radiu??!! - no jestem, co tam - nic qrwa, włąsnie widzę tablicę świtlną na tylnej szybie POLICJA PROSZĘ ZA NAMI i nie wiem czemu miga jak miało być czysto - o qrwa sorry, nie wiedziałem"
Głos młodej kobiety : ...czy mnie słychać? męski głos : słychać Cie b.dobrze starszy kobiecy głos (złośliwie): "koleżanka to się chyba b.daleko wybiera bo co dzień radio sprawdza . męski głos : masz,kobieca zawiść , z tobą stara to już nikt nie chce gadać. cisza
"czerwone bmw jestes na fali? jestem jestem co to za panna siedzi obok? to moja panna twoja i wszystkich "
głos 1 koledzy są jakies lodziarki po drodze na jedrzejów ? głos 2 są ale brudne głos 1 ok dzieki to nie ta pora głos X (jakis łebek) ja tam stane pada deszcz moze sie opłukają.
jadę na Poznań i się pytam : -koledzy jak ścieżka na Poznań? --cisza.... -ponownie :koledzy-jak ścieżka na Poznań? --cisza ... -po minucie pytam się ponownie --cisza.... -nie wytrzymałem,i mówię : quwa nikt nie jedzie czy mam radio zj.....ne? --no i tu odpowiedź : masz radio zje.....ne
Jadę za ciężarówką, duży ruch, że można zapomnieć o wyprzedzaniu. Na radio jeden użytkownik tez z ciężarówki przede mną. -Koledzy jak ścieżka na Marki? Tylko delikatny szum, jak przed zadaniem pytania. -Koledzy jak ścieżka na Marki? Dalej brak odpowiedzi. -Kolego z niebieskiej Scanii jak ścieżka na Marki? Delikatny szum, jak poprzednio, akurat mijam niebieską Scanię -Kolego z zielonego MAN'a jak ścieżka na Marki? Mijam się z tymże MAN'em. -A ch.j z wami wszyskimi...