Witamy !

[All] LPG pod pokładem

Wszystko o LPG

Re: LPG pod pokładem

Postprzez kondi » 25 lut 2010 19:38:51

ja mam ustawione na 20 stopni i po ok 1km przełancza sie wiec spokojnie u Ciebie powinno przeskoczyć..... a u mnie przez ostatnie 2 dni nic sie nie zaświeciło :D
Opel frontera sport LPG lift 3" BFG KM2 31" snorkel (sprzedane :( )
Opel frontera B Long 3.2 LPG frotka rośnie :) 2"zawiecha +2"BL + KM2 33" ... a to nie koniec.... jednak koniec ( sprzedane )
Opel frontera A long 2.2 "rudzielec" domowa seria

PoJEEEPało mnie do 3 odlicz :)
wj 4.7 v8
zj 4.0
xj 2.5

605348314
kondi
Starszy Maniak
Starszy Maniak

Obrazki: 8
Pochwały: 3
Województwo: Świętokrzyskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez Wookash » 25 lut 2010 20:05:49

No jutro sie wszystko okaze. Ale juz dzisiaj geba mi sie usmiechenla jak po zatankowaniu musialem zaplacic 100 a nie 250 :)
Wookash

Postprzez axit » 28 lut 2010 08:08:06

Ja jeśli można chciałbym tylko ponowić prośbę do posiadaczy B sportów o to że jak zrobi się ciepło lub ktoś ma garaż to o zrobienie fotek i kilku pomiarów miejsca pod bagażnikiem. Zawsze to nawet na sucho będzie można sprawdzić czy jakakolwiek butla wejdzie.
axit
Bywalec
Bywalec

Województwo: Podkarpackie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Re: czy do frotki 3,2long nieda sie zalozyc butni pod spod bez p

Postprzez przemoxxxxxx » 07 mar 2010 18:02:29

bez problemu mieści się butla 60 l pod pokład taką mam u siebie
pozdro
przemoxxxxxx

Postprzez Wookash » 07 mar 2010 19:12:40

Ja mam 50L i weszla bezproblemow wogole jej nie widac z zewnatrz.
Wookash

Postprzez Sh4rKy » 07 mar 2010 20:34:56

kobra napisał(a):czy do frotki 3,2long nieda sie zalozyc butni pod spod bez p
czy ktos moze mi pomóc? czy sa oryginalne butle lpg ktore sie mieszcza pod spod do 3,2 bez zadnych przerobek baku itp. bo nie ukrywam troche mnie to przeraza .A wszczecinie ciezko o porade.pozdrawiam

A mnie przeraża Twoja ignorancja dla interpunkcji i ortografii. :...:
Sh4rKy

Postprzez Paw » 15 mar 2010 12:02:11

Wookash napisał(a):Ja mam 50L i weszla bezproblemow wogole jej nie widac z zewnatrz.

Po przeróbkach? Jeżeli tak, to po jakich? Poproszę też o dokładne wymiary butli i producenta.
Paw

Postprzez Wookash » 15 mar 2010 12:53:55

Dzisiaj spisze wszystko i podam wymiary butla weszla uwazam bez wiekszych problemow gaziarze tylko cos o wydechu mowili ale mysle ze na gadaniu sie skonczylo. Gdziesz czytalem ktos wlozyl 60L jak sie uda zrobie tez zdjecia jak to wyglada nie mam kanalu ale moze jakos sie poloze na sniegu i sie uda pstrykanc.
Wookash

Postprzez Wookash » 15 mar 2010 18:21:40

Nie siedzialem pod autem bo nie dalem rady a wymiary to dlugosc 791mm i srednica 300mm. Pewnie i o srednicy wiekszej tez by weszla. Fotki moze w weekend sie uda zrobic.
Wookash

Postprzez Paw » 15 mar 2010 19:40:18

Wielkie dzięki. A możesz zerknąć do paszportu zbiornika i sprawdzić jakiej to firmy? Zamontowali go na dorabianych obejmach?
Paw

Postprzez Wookash » 15 mar 2010 19:52:13

Producent to GZWM S.A. Grodków www.gzwm.com.pl . Ponoc spawali cos do ramy pewnie uchwyt obejm. Efekt taki ze siedzi za zderzakiem i belka od haka i nic nie widac. Az wstyd sie przyznac ze nie wlazlem pod auto i nie zobaczylem co i jak ale na weekendzie sie postaram pofocic wszystko i wkleje fotki.
Wookash

Postprzez wmgaz » 15 mar 2010 20:24:27

Długość i średnica zbiornika sugeruje pojemność 50 litrów więc 40 litrów gazu powinno wejść bez problemu chyba że wielozawór jest ustawiony pod innym kątem niż 30*a podejrzewam że jest tak na pewno to gazu wejdzie około 45 litrów.

Opisz czy zamontowali Ci i jaką osłonę wielozaworu oraz gdzie umiejscowiony jest wlew gazu.
wmgaz

Postprzez Wookash » 15 mar 2010 20:36:53

Gazu weszlo okolo 45L obudowa wedlug opisu to GZWM wlew gazu mam w zderzaku z lewej strony.
Wookash

Postprzez wmgaz » 17 mar 2010 21:34:55

Czyli wszystko w jak najlepszym porządku,napisz jeszcze tylko czy dostęp do wielozaworu nie jest zbytnio utrudniony czy też wymaga niezłej gimnastyki aby się do niego dostać.

Czemu o to pytam ?

Pytam dlatego iż oprócz elektrozaworu umieszczonego na głowicy wielozaworu jest również umieszczony tam ręczny zawór odcinający który powinien być dostępny w razie ewentualnej awarii tegoż pierwszego i ze względów bezpieczeństwa ten pierwszy jest dodatkowo dublowany ręcznym zaworem odcinającym wypływ gazu ze zbiornika.
wmgaz

Postprzez Wookash » 21 mar 2010 13:57:32

Zrobilem dzisiaj kilka fotek niestety bez kanalu tylko tak moglem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Musze jeszcze tylko dorobic oslone aby butla sie nie upackala za bardzo i jakis ekran od wydechu.
Wookash

Zbiornik do krótkirj Frotki - wart uwagi

Postprzez wmgaz » 01 kwi 2010 23:17:11

Jak powyżej zbiornik do krótkiej Frotki - wart uwagi:

http://www.allegro.pl/item967587759_ins ... ntera.html
wmgaz

Postprzez ijido » 02 kwi 2010 07:52:22

Wookash napisał(a):Zrobilem dzisiaj kilka fotek niestety bez kanalu tylko tak moglem.

dobra, rewelka... ale dawaj mi tu takie dane:
wielkość butli?
czy same obejmy wystarczą?
co zrobiłeś z tym ustrojstwem co tam normalnie przeszkadza
Fronterzak zielony? Nie, to Krypton Green Mica.
Krypton - Superman.
Green - Wojskowy kolor.
Mica - Pocisk rakietowy przechwytujący.

Sam lepiej bym tego nie wymyślił ^^.
ijido
Młodszy Guru
Młodszy Guru

Obrazki: 0
Pochwały: 2
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez Wookash » 02 kwi 2010 09:01:52

Butla 50 litrow wymiary gdzies podawalem nie wiem juz sam bo sie pogubilem. Ustrojstwo jest tam gdzie bylo. Gaziarze mowili ze cos do ramy spawali pewnie uchwyt na obejmy. Tak jak zerkalem to ta butla sie miesci OK z 60 juz pewnie trzeba pomotac bardziej. Jak dorwe jakis kanal to porobie wiecej fot bo tak to nic nie widac.

Do zrobienia zostala oslona z blachy ryflowanej albo jakies cienkiej. Oslona nie musi byc pancerna bo butla schowana ze jej nie widac i jest wyzej niz belka od haka wiec przy cofaniu o nic nie walne auto wyliftowane wiec tez nie ma problemu glownie z oslona to poto aby sie nie brudzilo.
Wookash

Postprzez wmgaz » 04 kwi 2010 19:19:25

Wookash....

Mam pytanie,czy zbiornik który masz zamontowany wisi na oryginalnych opaskach mocujących zbiornik do jego fabrycznej ramki czy też montażyści wymienili te pasy na bardziej solidne bo te oryginalne są przeznaczone do trzymania zbiornika kiedy on leży na oryginalnej ramce (stelażu) i są naprawdę wykonane z cienkiej blachy a to że wyglądają solidnie powodują opaski termokurczliwe którymi te pasy są obciągnięte.

Warto to sprawdzić i w ten sposób uniknąć przedwczesnej wymiany mocowania tegoż zbiornika a wiem co mówię bo znam to z autopsji .... dobrze że nie doświadczyłem to na własnych czterech literach a w samochodach moich klientów.

P.S. Przepisy dotyczące mocowania zbiorników są bardzo rygorystyczne i precyzyjnie formułują siły jakie muszą wytrzymać ich mocowania ......
wmgaz

Postprzez Wookash » 04 kwi 2010 19:22:19

Zastrzel mnie ale nie wiem. Szczerze to wątpię aby założyli jakieś inne.
Wookash

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Instalacje LPG