Witamy ! |
---|
|
Pawel - Amor napisał(a):vit2107 napisał(a):Raczej w tym przypadku zawinił brak 4H - bez LSD też tak nosi.Pawel - Amor napisał(a):...dziś miałem "kłopoty" na parkingu przed pracą - wyjeżdżałem, skręcam w zakręt 90 st. w śniegowej breii po felgi, a tu nie skręca tylko LSD pcha w wielgachną zaspę... Było to na 2H...
...na 4H też czasami nie pozwala skręcić...
Może Darek se przypomni siakieś szczegóły tech - ciekaw kurde jestem i parę chłopa z http://forum.4x4club.rubrum napisał(a):Z tego co pamiętam ta blokada jest dedykowana do mostu od 3.2 i do innych nie podchodzi z tego co Darek mówił ale mogę się mylić bo dawno to było. Ogólnie to coś nie pasowało i było trzeba zebrać ileś tam mm w moście żeby weszła.
orr-road.pl 1/2010 - Dobre za mało napisał(a):...W przednim moście zamontowany jest LSD... Zastosowałem rozwiązanie radykalne. Do przodu przystosowałem most tylny. Został zwężony (obcięty), a w końcówkach pochwy wspawałem tuleje dla uszczelniaczy. Most jedzie jakby tyłem do przodu...
...Został zwężony (obcięty), a w końcówkach pochwy wspawałem tuleje dla uszczelniaczy...
vit2107 napisał(a):Dwa sztywne mosty i latasz w środku jak pingpong
właściwości terenowe owszem ale amortyzacja idzie w las raczej ... tak z autopsji mi się Gazy przypomniały...Raczej amortyzacja bezie lepsza niż na drążkach, właściwości terenowe też się zwiększą.
No ale to już nie będzie samochód na co dzień raczej laweta i w teren...prze Vitarka to też nie ma AllWD - a propos mech. różnicowegoPawel - Amor napisał(a):...skoro tył jest cztero-satelitowy, a przód posiada tylko dwie, można by było rozważyć takie motanko...
http://www.off-road.pl/index.php?option ... Itemid=126
Mamy LSD w przednim moście, brak mech. różnicowego w skrzyni jak w AWD i wynik jest taki jak się można domyślić ( bez bułek śniadanie bo zaklinujemy sie na parkingu przy piekarniPawel - Amor napisał(a):...nie bardzo rozumiem...
brum napisał(a):Teraz pytanie kto zakłada blokadę na przód nie zakładając najpierw tylniej?
A po co z tyłu blokada jak się ma LSD - i tak fruwa bez dociążenia; przód rules ale to najsłabsze ogniwo - chodzi o przyczepnośćbrum napisał(a):Teraz pytanie kto zakłada blokadę na przód nie zakładając najpierw tylniej?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość