Witamy !

Agregat prądotwórczy, generator--potrzebna rada!!!

Rozmowy na wszystkie tematy

Agregat prądotwórczy, generator--potrzebna rada!!!

Postprzez sledz » 27 sty 2010 13:32:37

Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada jakieś doświadczenie z tego typu urządzeniami???
Sprawa jest taka;
http://www.allegro.pl/item893916496_agr ... _nowy.html
Ta maszynka będzie musiała zasilić 9 silników elektrycznych pochodzących od starej poczciwej pralki ,,frani''
nie wiem jaka jest moc ani zużycie prądu takiego silnika ,wiem tylko że, to te nowsze silniki z kondensatorem.pracują jako napęd wentylatorów w picach nadmuchowych w tunelu.

I nie wiem czy ten agregat podoła ,czy może to chińska lipa.
Więc jesli ktoś posiada jakąś fachową wiedze ,proszę o opinie????
sledz

Re: Agregat prądotwórczy, generator--potrzebna rada!!!

Postprzez michal 2,8tdi » 27 sty 2010 14:48:08

posłuchaj mnie teraz NIE KUPUJ TEGO Szkoda twoich nerwów i pieniędzy To ci teraz POWAŻNIE MÓWIĘ !!!!!!

6500W mocy Maksymalnej chwilowej czyli mozesz go obciążyć ok 5min takim poborem prądu potem ci zaśnie (włączy sie zabezpiecznie przed przegrzaniem) a tak zeby chodził non-stop to ok 2000-2500watt..........

ta chińszczyzna jest taka delikatna i krucha ze szok :shock: identyczne sprzedawali "rumuny" na gieldzie w krak tylko był napis HONDA(ojciec kupił) za 500zł ..... po 6godz pracy padl uszczelniacz na wale od strony prądnicy,rozebrac to,to jest masakra! :killer: odlew taki jak żyletka!! po kupnie uszczelniacza złożeniu tego co mi zajeło 3dni bo takie jest to kruche i Badziewne....... podziałał 10 godzin padł regulator po czym spaliło sie uzwojenie :wsciekly: został mi sam silnik do którego założyłem pompę wodną :D i mam do mycia auta......... co nie powiem to jak działał to swoją Moc miał podłączyłem karchera(900watt) + pompe wody(700 watt) I wydalał na 1/2 gazu...........

jeżeli chcesz dobry agregat To najlepiej sobie zrobic samemu 8)
a jezeli kupic to trzeba sie liczyć z kosztem 1500zł wzwyz.....
michal 2,8tdi

Postprzez wikked » 27 sty 2010 21:11:47

Ja mam agregat 2,2kW jednofazowy i hula, a morduję go na każdej budowie i żeby było śmieszniej to chińczyk. Jeśli Twoje silniki mają obciążenie ok. 0,2kW do 0,4kW to zakładając że nie będziesz ich włączał jednocześnie tylko przykładowo co 10 sek. to bez problemu agregat to uciągnie. Faktem jest że cena niska jak na 3- fazowy ale jest jeszcze coś takiego jak gwarancja i reklamacja.
wikked

Postprzez sledz » 28 sty 2010 11:11:26

Dzięki panowie :D
Przeleciałem całe allegro i praktycznie wszystkie agregaty w granicach 1tyś zł są takie same różnią się tylko naklejkami :lol: i nazwami.
Natomiast sprzęt nie posiadający powiązań z Azją to kwota od 3tyś w górę :cry:
Zaryzykuję :?: ,biorąc pod uwagę fakt że ta maszynka może być używana raz na kilka lat .
Ale niech stoi i czeka ,na czarną godzinę :lol:
sledz

Postprzez Jarek sp3swj » 28 sty 2010 12:02:49

sledz napisał(a):Zaryzykuję :?: ,biorąc pod uwagę fakt że ta maszynka może być używana raz na kilka lat .
Ale niech stoi i czeka ,na czarną godzinę :lol:

Nie czekaj na czarną godzine ... tylko raz w miesiacu zrób testowe działanie nawet 30 minut...

by jak przyjdzie czarna godzina nie był w czarej :dupa:
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez wikked » 28 sty 2010 23:19:58

dodam jeszcze że bardzo wskazana jest wymiana od razu świecy zapłonowej. Te orginalne są do :dupa: . Nie mam pojęcia o co z nimi chodzi ale mają problemy z odpalaniem. Sugeruje też przy okazji "rozruszać" agregat i zrobić wymianę oleju. Później już tylko ma "murzynować".
wikked

Postprzez sledz » 29 sty 2010 08:39:29

Wikked a jaki konkretnie masz model agregatu???
sledz

Powrót do HydePark