wikked napisał(a):mpl napisał(a):Jak już jesteśmy przy zimówkach, to chciałem kupić coś do 450, wynalazłem, FULDA Tramp 4x4 Yukon 255/75R15 110T TL Cena 450zł.
Mam teraz też Fuldy tramp M+S w tym samym rozmiarze, pierwsze 2 zimy to jakoś to była 3 była ciężka ale teraz to tragedia...
Czy kupując zimówki w tej cenie będzie duża różnica jazdy po śniegu, między powiedzmy ATekami np BFG? Pracuję w górskiej miejscowości (Karpacz) i nie chciałbym mieć problemów z dojazdem... w zimie zdarza mi się dosyć często zjechać z asfaltu na jakieś pole łąkę czy błotnistą leśną drogę, jak zimówka to żeby też tam dała radę - żadnego ekstremum.
Ewentualnie coś w tym pułapie cenowy, wiem że podobna dyskusja już była, ale mnie chodzi o ten konkretny pułap cenowy do ok. 450zl/szt. więcej nie wyrobię.
z góry dziękuję i pozdr.
Ja zjeździlem tamtą zimę na Yukon i byłem bardzo zadowolony. Opona robi na śliskich drogach i głębokim kopnym śniegu. W terenie też sobie radzi na błocie żadna opona nie robi oprócz MTka.
Miałem na myśli takie lekkie błotko, rozmyta trochę droga polna, żadnego topienia po klamki : )