Witamy ! |
---|
|
szymon.ha napisał(a):a mam takie pytanie, czy ciśnienie oleju jest zależne od jego poziomu? bo wskazówka ciśnienia jest w połowie dolnej połówki wskaźnika, a poziom na bagnecie prawie max.
sledz napisał(a):Ale następnego dnia rano po odpaleniuwskaźnik nawet nie drgnął,a kontrolka wogóle nie zgasła
![]()
![]()
![]()
Tak jakby pompa padła albo nie mogła zassać oleju.
Narazie nie odpalam silnika czekam na mechanów bo silnik na gwarancji
Macie jakieś pomysły,spotkał się ktoś z podobną usterką?????
sledz napisał(a):Teraz ja mam problemy z ciśnieniem oleju.
Przedwczoraj po południu wruciłem do domu i zuważyłem nagły spadek ciśnienia aż do poziomu zaświecania się kontrolki [na wolnych obr] przy 2tys/obr kontrolka gasła ale ciśnienie nie było rewelacyjne[silnik gorący].pozatym ciśnienie nie było stabilne ,raz wskazówka opadała do minimum,a innym razem zatrzymywała się na pierwszej kresce.[pracował nadmuch chłodnicy,przyjąłem że to przekłamania elektryczne]
Ale następnego dnia rano po odpaleniuwskaźnik nawet nie drgnął,a kontrolka wogóle nie zgasła
![]()
![]()
![]()
Tak jakby pompa padła albo nie mogła zassać oleju.
Narazie nie odpalam silnika czekam na mechanów bo silnik na gwarancji
Macie jakieś pomysły,spotkał się ktoś z podobną usterką???
opel napisał(a):koledzy po wykonaniu pomiaru w warsztacie wykazało że ciśnienie na wolnych obrotach w moim aucie 2.2 dti przy obrotach min. wynosi 2.5 atmosfry a przy obrotach powyrzej 2000 około 5 atmocfer na ciepłym silniku. Czy to dobrze czy słabo??????????????????????
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości