Witam, w niedawno kupionej Frocie co któreś odpalenie auta świeci mi się pomarańczowa kontrolka ABS'u. Jak już się zaświeci to nie chce zgasnąć, ale wystarczy ze zgaszę Frote i odpalę ponownie i kontrolka znika. Nie zauważyłem zmiany odnośnie hamowania - wydaje się być wszystko ok.
W ASO zalecili mi na początku badanie komputerowe o koszcie ok 160 zł
Możliwe że czujniki są zabrudzone, a co do sprawdzenia na kompie jedź lepiej do jakiegoś mechanika co ma kompa, zapłacisz z 60zł(w moich okolicach 40zł) i będziesz wiedział.
Nie cieknie Tobie z tylnych półosi Ja tak miałem, zalewało mi czujnik... Sprawdź jeszcze czy są czyste pierścienie od ABS'u w przednich piastach za tarczami hamulcowymi. Mają rowki, które lubią zapychać się błotem...
...albo Ty jesz, albo Ciebie jedzą... A 3,1 TDI Long '95 bike MTB wegług własnej specyfikacji... Citroen C8 HDI honda transalp xl600v bmw f650st w razie w: 696445799
Mi tez palił się ABS w Oplu zaśpiewali 250zl za diagnostykę. Położyłem się pod auto i poszedłem po wiązce od tylnego czujnika w moscie do przodu i już po 40cm czołganie sie pod autem znalazłem przerwany kabelek.
Jeżeli chodzi o taką zauważalną/widoczną różnicę to przede wszystkim inne będą tylne piasty i obudowa mostu... Dodatkowe przewody z tyłu i z przodu doprowadzone do piast...
...albo Ty jesz, albo Ciebie jedzą... A 3,1 TDI Long '95 bike MTB wegług własnej specyfikacji... Citroen C8 HDI honda transalp xl600v bmw f650st w razie w: 696445799
Witam Dalej się męczę z tym abs-em I mam pytanie w którym miejscu znajdują się przekaźniki Od abs-u Frota 2,8Tdi 95" Bo mam błąd uszkodzony przekaźnik pompy ABS-u
...dobrze wiedzieć... Ja szukałem po szrotach, ale znalazłem i też działa...
Od 2-ch dni świeci mi się kontrolka ABSu. Myślałem że klocki się skończyły, więc wymieniłem, chociaż można było jeszcze na nich śmigać. Kontrolka zgasła ale po przejechaniu paru kilometrów zapaliła się. Nie wiem gdzie szukać ustarki i co naprawiać, proszę o poradę
W swojej 2,5TDS ABSu nie mam (chyba fabrycznie, bo żadnych śladów po nim nie ma), ale miałem ABS w poprzednim aucie. Sprawdź czujniki przy kołach. Może coś w nich nie styka.
No mud, no fun Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch Vectra B kombi 2.5V6 170KM Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition naprawy i motanie Frotek SMS/PW/email/czat.
Postaraj się sprawdzić czy masz czyste pierścienie... Jeżeli pękł jeden/dwa z przodu to będzie paliło się cały czas... Ja miałem wyciek z uszczelniacza tylnej półosi i zalewało mi czujnik i rowki w pierścieniu... Zasyfione styki w kostkach...
Ja mam taki problem abs działa ale jak wciskam pedał hamulca pedał wpada pompa zawyje i odłącza hamulec a ułamku sekundy włącza na nowo, jak jadę z góry w korku to pompa wyje pedał wpada i już w ogóle nie mam hamulca, odłączyłem bezpiecznik abs i samochód normalnie hamuje wycieków nie mam wiec proszę o pomoc jak ktoś kiedyś miał podobna sytuacje albo może pomóc