przez jrzeuski » 27 lip 2010 08:43:04
Z reguły to jest odwrotnie: nie zapala się jak napęd się włączy. Układ elektryczny jest bardzo prosty: w skrzyni jest włącznik połączony bezpośrednio z kontrolką. Po przesunięciu dźwigni z położenia 2H włącznik zwiera styki i zamyka obwód (po stronie masy a nie zasilania!), co powoduje zapalenie się kontrolki. U mnie włącznik jest z prawej strony skrzyni na górze, u ciebie powinno być podobnie. Tak czy siak dostaniesz się do niego jak zdejmiesz mieszki lewarków i gumową uszczelkę (najpierw trzeba zdemontować osłony tunelu). Sprawdź czy przewód nie jest przetarty i nie zwiera się z masą samochodu (np. dotyka skrzyni biegów), bo wtedy właśnie kontrolka się zapali. Jeżeli okablowanie jest OK, to obadaj włącznik. Wykręć go, podłącz do omomierza i sprawdź czy dobrze się przełącza. W samej skrzyni nie ma się co uszkodzić, żeby włącznik raz działał a raz nie.
Jeżeli nic nie znajdziesz, to prawdopodobnie robi się zwarcie na masę gdzieś pomiędzy kontrolką a włącznikiem, ale ciężko będzie to wytropić, bo przewód idzie w wiązkach i szkoda rozpruwać ich oplot, deski raczej też nie będziesz ściągać, żeby dostać się do wiązek. Lepiej będzie pociągnąć osobny kabel z zasilaniem od kostki zegarów (styk kontrolki) do kostki włącznika. jak u mnie gdzieś "zapodziała się" masa to nie szukałem gdzie tylko pociągnąłem drugą do konektora od śruby mocującej lewarki.
No mud, no funFrota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition
naprawy i motanie Frotek 
SMS/PW/email/czat.