| Witamy ! | 
|---|
| 

| 

i z rury widać sporo jasnego dymu, mam wrażenie jakby nie równo pracował. 

Adam188 napisał(a):Kostka niebieska jest na elektrozaworze sterowania EGRem, a czarna na sterowaniu klapami - według schematu powinno być odwrotnie.
Check silnika przez pół roku może mrygnął mi 2 razy przez chwilę, a dopiero wczoraj zapalił się na dłużej przy normalnej jeździe.

) ale też nie wiele pomogli. Mechanik mówi żeby jeździć i się nie przejmować.Aktualnie problem wygląda tak, że jak jadę normalnie na którym kolwiek biegu, wszystko jest cacy, nic nie dymi itp. Jak jadę na półgazie - czyli lekko daję gazu lub powoli popuszczam, to zaczyna mocno dymić na jasno-szaro. Sama obecność dymu to również wynik wycięcia katalizatora, przed wycięciem nie dymiło. Przed wycięciem kata jak i teraz silnik podczas jazdy na półgazie pracuje jakby inaczej. Nie wiem, może tak ma być i po prostu szukam dziury w całym. Może ktoś się wypowie, kto ma lub miał ten silnik. To co mogę jeszcze powiedzieć, to od zakupu auta nie obserwuję ubytku oleju, dolot suchy, sprężarka ok.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość