Witam. Czy ktoś sie orientuje czy do frontery A 2.0 (c20ne) pasuje zestaw sprzęgła z omegi bądź vectry lub czegoś innego?
Cena nowego, dedykowanego do frontery to jakiś żart - prawie 1000zł za tarcze+docisk+łozysko. Silniki c20ne były w różnych osobowych oplach i jest pytanie czy koniecznie trzeba kupowac tylko te do frontery czy podchodzą z innych opli z tym samym silnikiem.
Tego to nie wiem bo się nie wtajemniczałem. Ale teoretycznie docisk powinien pasować bo to silnik oplowski. Łożysko też może nie pasować tak samo jak tarcza bo to skrzynia Fronterowska czyli albo Isuzu albo GM.
Ja już jestem po wymianach. Powodem zrzucania skrzyni był cieknący simmering na wale. Nastawiłem się na to, że sprzęgło także bedzie juz do wymiany bo łożysko już szumiało. Po zrzuceniu skrzyni miła niespodzianka - ktoś niedawno wsadził tam wszytsko nowe oprocz właśnie łożyska oporowego Łożysko kupiłem za 208 zł w Intercars. Przezyło już 2 głębokie wodowania i na razie cisza.
Witam Wszystkich forumowiczów. Szukałem sprzęgła do mojej froty b 2.2 dti i znalazłem na allegro z informacją, że pasuje od Lublina II 2.2 i oraz do frontery b 2.2 dti. Koszt takiego jest 500 zł. To nie 1000 ale czy naprawde pasuje? Wiadomo, że czasem oszczędzając płaci się dwa razy.