Panowie przerabiał ktoś demontaż plastików w tylnej części auta ? Dorobiłem sie po obu stronach wgnieceń i trzeba je od środka klepnąć jedno możne uda sie od strony nadkola choc nie wiem czy tam można cos odkrecic ale drugie pojdzie tylko po ściągnięciu całego boku ... i tu pytanie jest jakaś wiedza ogólna gdzie śrub i mocowań szukać zacząłem cos rozkręcać ale nie idzie nie wiem czy dachu nie trzeba tez atakowac
na tym screenie nie widac mocowania / klatki pasow to komplikuje troche wszystko
Rozebrałem Sporta 2.0 do gołej budy i jakoś żadnej instrukcji nie potrzebowałem. To nie jest technologia jak obecnie, że śruby poukrywane a zatrzaski jednorazowe.
No mud, no fun Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch Vectra B kombi 2.5V6 170KM Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition naprawy i motanie Frotek SMS/PW/email/czat.
I ja rozbierałem wnętrze swojej Frotki do gołej blachy. Wystarczy poodkręcać widoczne śruby i uchwyty, a później stopniowo i delikatnie ciągnąć żeby cały bok wyszedł z plastikowymi zatrzaskami.
Ja to rozbieralem w A Longu. Zajelo moze z 5min na strone? Odkrecasz listwy, nakladki, widoczne sruby, a potem lekko podwazasz i stopniowo ciagniesz do srodka, zeby wszystkie zatrzaski puscily. Tak jak mowi Jerzy. To nie technologia kosmiczna i zadnego manuala nie trzeba
Isuzu Trooper 3.1D 1997 Toyota 4-Runner 3.0V6 1991