Witamy ! |
---|
|
avic napisał(a):hmm... sporo. A 3.2 v6? Dużej róznicy chyba w spalaniu nie będzie?
Ale na pewno po bagażniku będzie się walać bańkaprzemekcrx napisał(a):Wiec o tym że 3.2 lubieją pożerać olej w dużych ilościach ,sprzedający Ci o tym nie powie
avic napisał(a):@przemekcrx - a skąd to kolega jest? Udostępniłby swój bolid w celu obadania jak - z założenia - winna jeździć i wyglądać sprawna frotka? cały czas zasanawiam sie pomiędzy a i b.. Choć zadbanej B też mi pewnie szkoda by było męczyć po lasach..
Boli tylko pierwsza rysa, przy następnych się wzrusza ramionami a później to już nawet nowych rys nie widaćprzemekcrx napisał(a):Czy szkoda też początkowo tak mówiłem teraz krzaki mi nie straszne
pawelekm napisał(a):Dzień dobry wszystkim,
Obserwuję to forum od jakiegoś czasu i od dawna zastanawiam się nad zakupem Frontery.
Jakoś mam do Opli sentyment - psują się cały czas, ale właściwie to dojedzie do celu ....
Do rzeczy:
Mieszkam na wsi a moja Zafira OPC sprawdza się w zimie średnio a i noszę się z zamiarem sprzedaży tego auta.
Pytanie moje jest takie, bezpośrednie - czy warto kupić Fronterę A (Long) ?
Nie mówię oczywiście o dynamice ... bo to bez porównania.
Druga sprawa - budżet na samochód nie będzie duży (~max 7000 zł - 6000 zł - nie chcę droższego) a chciałbym mieć auto podniesione, które nie skapituluje na dziurawych drogach.
Czasami będę musiał przewieść trochę drewna z lasu, może podczepić przyczepkę na jakieś graty. Autem będę też jeździć codziennie do pracy (koło 15km w jedną stronę).
Mam 2 dzieciaków - także musi to być auto 5 drzwiowe.
Auto będę także naprawiać sam (mam w miarę warunki - garaż, narzędzia).
Jeśli jestem w wielkim błędzie - wyprowadźcie mnie z niego
Napiszcie czy warto czy nie ?
Jaki silnik w tym aucie ? (diesel ? benzyna z gazem ?)
Pozdrawiam
Paweł
mazurkas007 napisał(a):Kupic, myc, sprzatac, polerowac, nie uzywac ... bedzie sluzyc wiecznie i bezawaryjnie
pawelekm napisał(a):No kilka razy w roku gdzieś pojadę - czy to w góry czy nad morze ... (wiadomo ..).
Ciorać go w terenie raczej nie zamierzam.
A jak generalnie z awaryjnością tych aut ("A") ? Samochód w końcu nie jest młody ....
Miałem dużo samochodów, ale właściwie nigdy takiej "terenówki".
Osobówki mogę sobie porównać bo mam jakieś rozeznanie, ale w tym temacie niestety nie wiem nic.
Mam szukać czegoś takiego ? https://www.otomoto.pl/oferta/opel-frontera-stan-bdb-2-3-diesel-ID6A9Hvw.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8
Akurat mam niedaleko.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość