Witamy ! |
---|
|
Tam fabrycznie chyba była uszczelka, bo kiedyś jakąś widziałem. Ale po tylu latach zazwyczaj już ktoś tam zaglądał a ona chyba jest jednorazowa i się rozpada przy rozbieraniu.brum napisał(a):Projektując Fronterę trochę im nie poszło dobrze z nagrzewnicą i jej obudową. Wiało tamtędy niemiłosiernie. Tam powinna być jakaś uszczelka, ale widocznie zapomnieli.
U siebie zrobiłem tak samo parę lat temuUszczelniłem to gąbką, zdjąłem tunel powietrza i jeszcze dookoła nagrzewnicy gąbkę dałem. Już nie wieje bokami.
A to jest chyba wina LPG, jeśli parownik masz wpięty równolegle. Zresztą chyba we wszystkich Oplach ogrzewanie jest słabe na wolnych obrotach. VAG jakoś nie ma z tym problemuNa wolnych obieg wody jest za wolny, jak jest na obrotach to powrót z nagrzewnicy nie robi się letni tylko ciągle gorący. Jak to nie pomogło to założę tą pompkę i już będzie dobrze.
kona93 napisał(a):Cześć,
mam problem ze swoją fronterą, a mianowicie samochód nie ma praktycznie ogrzewania (delikatnie grzeje ciepłym powietrzem, czasami nawet zimnym po chwili znowu ciepłym). Wskazówka temperatury wychyla sie dosłownie trochę ponad pierwszą kreskę.
Może miał ktoś podobny problem?
Wczoraj zrobiłem 120km i samochód całą trasę dawał tylko minimalne ciepło, cała droga w kurtce
Najlepsze jest to, że pod maską silnik jest po prostu zwyczajnie gorący a do kabiny nie dociera to ciepło. Aczkolwiek korek zbiornika płynu chłodniczego po takiej trasie normalnie po prostu odkręcam bez żadnego ciśnienia czy jakiejś nadmiernej temperatury w nim.
kona93 napisał(a):Dzięki za inforównież tak obstawiam, gdyż zauważyłem wczoraj że jak stoi na postoju dłuższy czas odpalona to wskazówka dochodzi spokojnie ponad połowe i włącza się wiatrak. A gdy tylko zaczynam jechać, dostaje pęd powietrza i momentalnie temperatura spada.
Dodam, że w tym momencie na takiej niedogrzanej Frotce spalanie wynosi dokładnie 19,1l
Semir napisał(a):Może nie odpowierzone jest.
kona93 napisał(a):Semir napisał(a):Może nie odpowierzone jest.
A we fronterze przypadkiem układ się nie odpowietrza na postoju>? Czy coś mi się pomyliło![]()
Zamontowałem termostat nowy, dolałem płynu poczekałem aż się zagrzeje porządnie. Wiatrak zaczął chodzić i myślałem, że tyle. Czy coś jeszcze musiałem zrobić, a nie zrobiłem?
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości