Witamy ! |
---|
|
ozi777 napisał(a):Ustaw w miarę poziomo, delikatnie w górę. Nie wiem czy masz podporę czy nie. Ja już nie i dzięki temu przy takich niespodziankach jak ty poluzowuje 8 śrub, opuszczam gruchę na oko i jeżdżę póki nie pospawam. Jak wszystko trzyma się kupy to krzyżak będziebw dobrym stanie. Wstaw sobie tylko ceowniki zamiast podkładek fabrycznych bo są za cienkie i nie ma do czego spawać. Spuścił bym olej, zalał 80w90 pojeździł i zobaczył czy nie cieknie z gruchy.
Mi po takim czymś padł też simmeeing w skrzyni z drugiej str wału
brum napisał(a):Odkręcić wał, odkręcić flansze z mostu która jest dość mocno dokręcona o trzeba zablokować most żeby odkręcić nakrętkę, później wymienić uszczelniacz i tyle.
brum napisał(a):Hamulce mogą nie starczyć. Ale jeśli masz pneumat to może nim pójść.
cinek1983059 napisał(a):albo mocny klucz na niego metrowa rura zaprzeć nią o ramę włączyć napęd na przód i ruszyć, coś puścić musi
bart322 napisał(a):Zanim odkrecisz, to poczytaj jak to pozniej dokrecic i ustawic, zeby nie popsuc.
Poza tym sam uszczelniacz w oryginalnym rozmiarze tani nie jest, ale da sie dopasowac inny rozmiar toczac flansze bodajze o 1mm.
adrianee36 napisał(a):bart322 napisał(a):Zanim odkrecisz, to poczytaj jak to pozniej dokrecic i ustawic, zeby nie popsuc.
Poza tym sam uszczelniacz w oryginalnym rozmiarze tani nie jest, ale da sie dopasowac inny rozmiar toczac flansze bodajze o 1mm.
zgadza sieprzeciez chyba u ciebie nawet tak robiłem , wtedy uszczelniacz 15zł
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości